Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Έργο ανάπλασης Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Δημοσιεύθηκε

στις

Άλλο ένα βήμα για την απόδοση του πάρκου του Σκοπευτηρίου στην ιστορική μνήμη, στο λαό και τις ανάγκες του, ξεκινάει αυτές τις ημέρες με την έναρξη της εμβληματικής ανάπλασης του χώρου.

Σε συνέχεια των πολύχρονων αγώνων του λαού της Καισαριανής για να κατοχυρωθεί βήμα-βήμα ο χαρακτήρας του ως τόπος ιστορικής μνήμης, μάθησης, άθλησης και αναψυχής, αγώνες στους οποίους πρωτοστάτησαν οι δημοτικές αρχές της πόλης και ξεχώρισε η συμβολή του αείμνηστου δημάρχου Παναγιώτη Μακρή, προχωράει ένα έργο μεγάλης εμβέλειας, που θα προσφέρει σημαντικά στους κατοίκους της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου.

Νέοι χώροι θα παραδοθούν στον λαό και τη νεολαία με την ολοκλήρωση του έργου.

• Το ιστορικό «Χάραμα» του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, της Μπέλλου και τόσων άλλων, θα στεγάσει μουσικές δραστηριότητες σχετικές με τη λαϊκή μουσική και το χορό. Το κτίριο διαμορφώνεται για να υποδεχτεί διαλέξεις, εκδηλώσεις και παραστάσεις, να λειτουργεί Ωδείο εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων, μαθήματα παραδοσιακών χορών και μπαλέτου. Δημιουργείται επίσης ένας μικρός εκθεσιακός χώρος για το ρεμπέτικο τραγούδι αλλά και αναψυκτήριο που θα εξυπηρετεί όλο το πάρκο.
• Το κτήριο των «πρώην γραφείων της Σκοπευτικής» διαμορφώνεται σε Δημοτική Βιβλιοθήκη με αναγνωστήριο για παιδιά και ενήλικες και υπαίθριο Θέατρο για να υποδέχεται καλλιτεχνικές εκθέσεις, διαλέξεις, προβολές, εργαστήρια του Πολιτιστικού Κέντρου, θεατρικά μαθήματα και τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της πόλης.
• Εκσυγχρονίζονται και συμπληρώνονται οι δυνατότητες για δωρεάν άθληση που τόσο ανάγκη έχει η νεολαία και οι κάτοικοι της περιοχής, με την ανάπλαση του γηπέδου (Κ3), χώρο υπαίθριας εκγύμνασης ενηλίκων και νέες υποδομές άθλησης για παιδιά και νέους.
• Συμπληρώνονται και διευθετούνται οι υποδομές για τα ζώα συντροφιάς και τους επισκέπτες συνοδούς τους με τη δημιουργία πάρκου σκύλων.
• Προχωράνε σημειακές παρεμβάσεις προσβασιμότητας και ανάπλασης με αντικατάσταση φθαρμένων δαπέδων, νέα φωτιστικά σώματα, υπαίθρια καθιστικά και σήμανση για τους επισκέπτες, δεμένες με το περιβάλλον και τον εμβληματικό χαρακτήρα του χώρου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ