Πρόγραμμα για την ενεργειακή φτώχεια “βάζει μπροστά” ο Δήμος Ιλίου

0

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για την ενεργειακή φτώχεια, μέσω των έξυπνων μετρητών της ΔΕΗ, όπως αποτυπώθηκε σε τηλεδιάσκεψη εργασίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος και οι αρμόδιοι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αθήνας, ο Αντιπρύτανης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος Γιάννης Καλδέλλης και ο Ακαδημαϊκός σύμβουλος μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο ίδιο Εργαστήριο Τάκης Κτενίδης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Μέρα25 Κρίτων Αρσένης, ο οποίος έχει συμβάλλει σημαντικά στην απεμπλοκή της διαδικασίας.

Ο Δήμαρχος Ιλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο του έργου και ευχαρίστησε ιδιαίτερα για αυτό τον κ. Αρσένη και τους καθηγητές του Πανεπιστημίου. “Παλεύουμε από το 2012 να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να δώσουμε σε συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, την ελάχιστη εγγυημένη παροχή ρεύματος και συνεπώς μια αξιοπρεπή διαβίωση. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή τη φορά θα το καταφέρουμε, γιατί έχουμε ως συμμάχους ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο κι έναν επίμονο βουλευτή της περιοχής μας”.

Ο βουλευτής του Μέρα25 χαρακτήρισε εξαιρετική και παράδειγμα προς μίμηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την πρωτοβουλία του Δήμου Ιλίου και διαβεβαίωσε ότι θα τη στηρίξει, σε κάθε στάδιο, με όλες του τις δυνάμεις. Από την πλευρά τους, οι Καθηγητές του ΠΑΔΑ ανέλυσαν τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και εξήραν την έντονη παρέμβαση του Δήμου Ιλίου στα κοινωνικά θέματα. “Ως Πανεπιστήμιο είμαστε δίπλα σας, αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος μας, να συμμετέχουμε στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων με τις γνώσεις που διαθέτουμε” σημείωσαν, μεταξύ άλλων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο συντονιστής της επιτροπής που έχει συστήσει ο Δήμος Ιλίου με το ΠΑΔΑ, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Φώτης Μαρκόπουλος και οι αντιδήμαρχοι, μέλη της επιτροπής Ανδριάνα Αλεβίζου, Γιώργος Φερεντίνος και Δημήτρης Βασιλόπουλος.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.