Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Με μάσκες ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Δήμο Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και με μάσκες χτύπησε χθες το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ιλίου.

Ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Νίκος Ζενέτος έδωσε το “παρών”, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Παιδείας Φώτη Μαρκόπουλο, στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, ο οποίος τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

Παράλληλα, αντιδήμαρχοι αλλά και μέλη της Δημοτικής Αρχής παρέστησαν σε αγιασμούς σχολικών μονάδων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ζενέτος ζήτησε από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να υπερβούν τις δυσκολίες, τους προέτρεψε να γίνουν παράδειγμα μίμησης και υπευθυνότητας για όλη την κοινωνία.

Και πρόσθεσε: «Η επιστροφή στα θρανία θα είναι φέτος διαφορετική αλλά στις τσάντες τους οι μαθητές θα κομίζουν ένα σημαντικό μήνυμα: ότι, παρά την πρωτόγνωρη περίοδο, το σχολείο μπορεί και επιβάλλεται να ξεπεράσει τα εμπόδια και να μετατραπεί σε χώρο προσδοκίας, ελπίδας και αισιοδοξίας. Με υπομονή και προσοχή θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα και να μείνουμε ασφαλείς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ