Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Μετάλλιο Αξίας και Διάκρισης στον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο από την Παλαιστινιακή κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετάλλιο της Αξίας και της Διάκρισης, «Χρυσή Βαθμίδα», απένειμε στον Δήμαρχο Ιλίου και Συντονιστή του Αυτοδιοικητικού Δικτύου Στήριξης του Παλαιστινιακού Ζητήματος Νίκο Ζενέτο, ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι, εκ μέρους της Αυτού Εξοχότητας Μαχμούντ Αμπάς, Προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης,

Η απονομή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, στο Δημαρχιακό Μέγαρο «Βασίλειος Κουκουβίνος», σε ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης της υποστήριξής του στην προώθηση των δίκαιων και ανθρώπινων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού για Ειρήνη, Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Εγκαθίδρυση του Παλαιστινιακού Κράτους, καθώς επίσης και ενίσχυση της ιστορικής Ελληνο – Παλαιστινιακής Φιλίας.
Στη συνέχεια ακολούθησε η Φωταγώγηση του Δένδρου της Βηθλεέμ, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Δήμου Ιλίου με τον Δήμο της Ιεριχούς το 1999, παρουσία Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων Ιλίου, καθώς και άλλων Ελλήνων και Παλαιστίνιων προσωπικοτήτων.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης, προβολή ταινίας με τίτλο: «Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ», μουσικοχορευτικά αποσπάσματα από Ελλάδα και Παλαιστίνη, με τη συμμετοχή του Σωματείου Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση» και του μουσικού συγκροτήματος του Αλέκου Βρεττού.

Μετά την απονομή ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, δήλωσε: «Σήμερα φωταγωγήσαμε στον Δήμο μας το Δένδρο της Βηθλεέμ. Προχωρήσαμε σε αυτήν την συμβολική κίνηση με σκοπό να εκφράσουμε τα βαθιά αισθήματα φιλίας, αδελφοσύνης και σεβασμού προς τον Παλαιστινιακό λαό, που συνεχίζει να δοκιμάζεται και να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση το πανανθρώπινο μήνυμα της ειρήνης. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για τη μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό μου εκ μέρους του Προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς και θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους και των συμπολιτών μου, τη στήριξή μας στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για δημιουργία ενός Ανεξάρτητου και Ελεύθερου Κράτους της Παλαιστίνης».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ