Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αυξάνονται οι ψηφιακές υπηρεσίες στο Δήμο Ιλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε νέες καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες προχωρά ο Δήμος Ιλίου, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και δίνοντας τέλος στην αναμονή, τις ουρές και τις χρονοβόρες διαδικασίες.

Oι Ψηφιακές Υπηρεσίες του Δήμου διαρκώς επεκτείνονται και σταδιακά ενσωματώνονται σε αυτές νέες δυνατότητες έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και ηλεκτρονικών πράξεων.

Συγκεκριμένα, μέσω της νέας πλατφόρμας https://eservices.ilion.gr/ οι πολίτες με ένα «κλικ» από την οθόνη του υπολογιστή ή το κινητό τους θα μπορούν να απολαμβάνουν ψηφιακά τις εξής, επιπλέον, υπηρεσίες:

• Αίτηση για νέα Παροχή Ρεύματος
• Αίτηση Επανασύνδεσης Ηλεκτρικού Ρεύματος
• Αίτηση Τροποποίησης Συντελεστή Χρέωσης (Επαγγελματικός – Οικιακός)
• Δήλωση Μη Ηλεκτροδοτούμενου Ακινήτου
• Μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων κατ’ εφαρμογή του ν. 4915/2022 άρθρ. 19, όπως αυτός τροποποιήθηκε σύμφωνα με το ν. 4921/2022 άρθρο. 76

Σημειώνεται, ότι η τελευταία ψηφιακή υπηρεσία αντικαθιστά τη βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ, μηδενίζοντας τον χρόνο αναμονής, καθώς μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων του συμβαλλόμενου και του μεταβιβαζόμενου ακινήτου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδώσουν αυτόματα τη σχετική βεβαίωση.

«Ο Δήμος Ιλίου έχει δημιουργήσει, εδώ και πολλά χρόνια, τις προυποθέσεις ώστε να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών και τον τρόπο που πραγματοποιούν τις καθημερινές τους συναλλαγές με τις υπηρεσίες του» δηλώνει ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος και προσθέτει: «Με ασφάλεια, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και αμεσότητα παρέχουμε καινοτόμες λύσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με απώτερο στόχο ψηφιακές υπηρεσίες «εξ’ ορισμού». Είμαι βέβαιος ότι θα το επιτύχουμε με τη σημαντική συμβολή των αιρετών συνεργατών μου και των εργαζομένων του Δήμου μας».

Δείτε όλα τα πιστοποιητικά που εκδίδονται ψηφιακά στον Δήμο Ιλίου: https://www.ilion.gr/psifiaka_pistopoiitika/

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ