Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

To 1ο Φεστιβάλ Υγείας & Παιδιού στο Κτήμα Φιξ

Δημοσιεύθηκε

στις

To 1ο Φεστιβάλ Υγείας & Παιδιού  διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων μέσα στο Κτήμα Φιξ, το δημοτικό πάρκο Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Σκοπός ήταν η πρόληψη και ο υγιεινός τρόπος ζωής ώστε να ζούμε περισσότερο αλλά και με μεγαλύτερη ποιότητα.

Καλεσμένα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης, τα οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλες τις πτυχές της καθημερινότητας που συνθέτουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Έτσι λοιπόν, πήραν μέρος σε αθλοπαιδιές και γυμναστικές ασκήσεις που παρουσίασαν αθλητικοί σύλλογοι του Ηρακλείου, γνώρισαν τα μυστικά της υγιεινής διατροφής από τα φρέσκα προϊόντα που διέθεσαν οι έμποροι των λαϊκών αγορών, έμαθαν πώς μπορούν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες από τους εκπαιδευμένους διασώστες της ΕΔΟΚ και συμμετείχαν σε ασκήσεις λογοπεδικής αξιολόγησης.

«Όπως όλα τα σύγχρονα θέματα, οι βάσεις για μια σωστή κουλτούρα πρόληψης μπαίνουν με την Παιδεία. Όσο πιο σύντομα στη ζωή του ανθρώπου εμπεδώσουμε τη συνείδηση ότι πρέπει να προλαμβάνουμε για να μπορούμε να ζούμε καλύτερα και υγιέστερα, τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε τώρα και στο μέλλον. Για αυτό και εμείς επιλέξαμε τις δικές μας δράσεις να τις αφιερώσουμε στα παιδιά της πόλης διοργανώνοντας το 1ο Φεστιβάλ Υγείας για τα Παιδιά σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών που πάντα είναι δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

«Με αυτή τη μεγάλη γιορτή στο Κτήμα Φιξ στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα της πρόληψης της υγείας, της άσκησης, της ασφάλειας και του σεβασμού στο Περιβάλλον. Με το μήνυμα «η υγεία μου δικαίωμα μου» ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας γιορτάζει φέτος την παγκόσμια ημέρα υγείας. Η Πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα όμως  Πολλοί πολίτες σ´ όλο τον κόσμο εξακολουθούν να  αντιμετωπίζουν εμπόδια και ανισότητες.  Στην χώρα  μας η οικοδόμηση ενός ισχυρού και βιώσιμου συστήματος υγείας προϋποθέτει αποτελεσματικές στρατηγικές με έμφαση στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Στο  ΕΔΔΥΠΠΥ, στα ΚΕΠ Υγείας και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ισχυροποιούμε την πρόληψη και συμβάλλουμε στην προστασία της Υγείας των πολιτών», το αντίστοιχο του προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ