Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Amber Alert στο Ηράκλειο Αττικής: “Χάθηκε” ένα σχολείο από τη δημοτική αρχή Μπάμπαλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Δε θα δεχτεί το διαδημοτικό γυμνάσιο Ηρακλειώτες μαθητές

2 χρόνια γνώριζε την κατάσταση η διοίκηση  και δεν έκανε τίποτα

Από τα “πανυγήρια” στα social media με περίσσια έπαρση, με δεκάδες φωτογραφίσεις σε παρτέρια έξω από σχολεία και «φωνές» ότι η πόλη έχει την καλύτερη δημοτική αρχή που πέρασε ποτέ, είδηση «κεραυνός» ήρθε να καθηλώσει στην πραγματικότητα τη δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής όπου τελικά χάνει ένα σχολείο που φτιάχτηκε με χρήματα των Ηρακλειωτών.

Ναι καλά διαβάσατε, ενώ εδώ και τρία χρόνια είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο θα μειώνονταν οι εγγραφές των μαθητών του Ηρακλείου Αττικής και θα αυξάνονταν της Μεταμόρφωσης, η δημοτική αρχή του Ν. Μπάμπαλου δεν προέβλεψε και δεν προγραμμάτισε τίποτα, βλέποντας το πρόβλημα να έρχεται και τώρα αναλαμβάνει όλη την ευθύνη “απολαμβάνοντας” μια ακόμη ήττα, βάζοντας ένα μεγάλο πρόβλημα σε δεκάδες οικογένειες.

Την ίδια ώρα που σε όλη την Αττική και κυρίως στους γύρω δήμους είτε χτίζονται (Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα), είτε εγκρίνονται οι κατασκευές σχολείων (Μεταμόρφωση), η δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής …κατάφερε να στερήσει από τους μαθητές της πόλης μία σχολική μονάδα.
Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη έγινε γνωστή στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων – ερωτήσεων ο ανεξαρτητοποιημένος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι το αρμόδιο Γραφείο Παιδείας της περιοχής ανακοίνωσε στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής ότι τη νέα σχολική χρονιά το διαδημοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης δεν θα δεχθεί μαθητές από το Ηράκλειο. Ο κ. Παπαδημητρίου ζήτησε εξηγήσεις από την διοίκηση του κ. Μπάμπαλου για αυτήν την εξέλιξη και ρώτησε τι σχεδιάζει να κάνει ο δήμος ώστε να ανατραπεί αυτή η απόφαση.

Το σχολείο που χάθηκε φτιάχτηκε με χρήματα των Ηρακλειωτών
Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος, ο οποίος θύμισε στο Σώμα και στο ακροατήριο πως η συγκεκριμένη σχολική μονάδα κατασκευάστηκε από τον δήμο Ηρακλείου Αττικής και μετά από αίτημα που έγινε παραχώρησαν κάποιες θέσεις και στον όμορο δήμο της Μεταμόρφωσης.
Να θυμίσουμε πως στο συγκεκριμένο κτίριο λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης, καλύπτοντας τις ανάγκες που υπάρχουν στην πόλη λόγω της καθυστέρησης κατασκευής του σχολείου που θα φιλοξενήσει το νέο Λύκειο της Μεταμόρφωσης.
Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος, φανερά απογοητευμένος, απάντησε πως η απόφαση να μην δεχθεί το διαδημοτικό σχολείο μαθητές από το Ηράκλειο την σχολική χρονιά 2019 – 2020 πάρθηκε χωρίς διαβούλευση και ο δήμος δεν την αναγνωρίζει και θα κάνει κινήσεις για να ανακληθεί.
Μάλιστα, ακριβώς το γεγονός πως αυτή η κατάσταση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια θα έπρεπε να είχε κάνει την δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής να προχωρήσει στον απαραίτητο προγραμματισμό ώστε να μην βρεθεί σε αυτήν την δύσκολη θέση.
Δυστυχώς όμως δύο χρόνια δεν ήταν αρκετά για την διοίκηση του κ. Μπάμπαλου να βρει μία λύση στο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στην πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ