Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής στο πρόγραμμα Erasmus+

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής κατά τη διετία 2017-2019 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «New methodologies to avoid early school leaving».

Στο πρόγραμμα αυτό, εκτός του ελληνικού σχολείου, συμμετέχουν σχολεία από την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία, την Ουγγαρία και τη Λετονία.

Στο πλαίσιο αυτού του έργου, κατά το σχολικό έτος 2017-2018 ομάδες παιδιών και εκπαιδευτικών του σχολείου επισκέφθηκαν τα εταιρικά σχολεία της Ιταλίας τον Φεβρουάριο του 2018 και της Ουγγαρίας τον Απρίλιο του 2018 για διάστημα μίας εβδομάδας.

Εκεί, οι μαθητές εργαζόμενοι σε μεικτές πολυεθνικές ομάδες, επιμορφώθηκαν σε θέματα σύγχρονης τεχνολογίας και ρομποτικής. Επίσης, πήραν μέρος σε εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Στο τέλος του προγράμματος, απονεμήθηκε στους συμμετέχοντες μαθητές το ευρωπαϊκό δίπλωμα Europass.

Τον Νοέμβριο του 2018 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα για ένα διάστημα επτά ημερών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές των εταιρικών σχολείων θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητών του 5ου Γυμνασίου.

Στόχος του προγράμματος είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης και η εμπέδωση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών. Είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται στην Ελλάδα υπό την εποπτεία του ΙΚΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ