Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Το βραβείο έβγαλε μαχαίρια…

Δημοσιεύθηκε

στις

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΕΠ ΓΙΑ ΤΑ BEST CITY AWARDS

Η πρόσφατη βράβευση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στα Best City Awards προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στα συγκεκριμένα βραβεία οι υποψήφιοι πληρώνουν αντίτιμο συμμετοχής και «πως τα βραβεία μοιράζονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε όλους τους συμμετέχοντες».
Σε αυτήν την κατηγορία απάντησε άμεσα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου ενημερώνει με την σχετική απόδειξη πως ο Δήμος δεν πλήρωσε για να λάβει μέρος στα Best City Awards και στο τέλος της ανάρτησής του ο δήμαρχος αναφέρει πως αυτή η επίθεση από την «ΑΚΕΠ» έγινε για να απαντήσει στα ενδοπαραταξιακά της προβλήματα.»

“Νίκος κερνάει Νίκος πίνει…”
Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης που ηγείται ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. παντελής Βλασσόπουλος ανέφερε: «Τον Οκτώβριο του 2016 ο κ. Μπάμπαλος με την φράση “Είμαι περήφανος που μια δομή, «παιδί» της νέας δημοτικής αρχής», αποτελεί παράδειγμα για τα δεδομένα της Τ.Α” προσπάθησε να οικειοποιηθεί ως δικό του έργο την “ίδρυση” και λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Δημότη το οποίο λειτουργούσε στον Δήμο μας και βραβεύτηκε στο 1ο European Data Forum στην Κοπεγχάγη της Δανίας από το 2012.
Μια δομή η ο οποία βραβεύτηκε ξανά στα Best City Awards διοργάνωση που έκανε την εμφάνιση της για πρώτη φορά πέρυσι.
Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος μας απέσπασε για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια βραβείο, αυτή την φορά στη κατηγορία των Έργων Ανάπλασης.
Αυτό που δεν γνωρίζαμε και μάθαμε ήταν ότι η διοργάνωση έχει χαρακτηρίστηκα που περιγράφονται με την παροιμία “Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει”…
Η διοργάνωση γίνεται με ευθύνη ιδιωτικής εταιρείας η οποία συλλέγει υποψηφιότητες με χρηματικό αντίτιμο στην οποία πληρώνεις και την παρουσία στην εκδήλωση.
Το καλύτερο φυσικά είναι πως τα βραβεία μοιράζονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε όλους τους συμμετέχοντες…
Αναπάντητα φυσικά παραμένουν τα ερωτήματα για το ποιος πληρώνει τα βραβεία και τις αναμνηστικές φωτογραφίες στο τέλος;
Επικοινωνιακά τρικ που αποτελούν τρανή απόδειξη ότι ο κ. Μπάμπαλος προσπαθεί να κατατάξει τους πολίτες του Δήμου μας στην κατηγορία των αφελών…
Οι ίδιοι θα τον διαψεύσουν σύντομα!»

Η απάντηση του Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος, απάντησε τα εξής: «Κατανοούμε ότι κάποιοι δυσαρεστούνται για το γεγονός ότι αυτή η δημοτική αρχή παράγει επιτέλους έργο σε όλη την πόλη.
Κατανοούμε ότι κάποιοι μισούν το ό,τι αυτό το έργο αναγνωρίζεται πλέον, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός Ηρακλείου.
Κατανοούμε ότι κάποιοι ήθελαν να συνεχιστεί η μιζέρια του παρελθόντος και τους ενοχλεί η πρόοδος των τελευταίων ετών.
Αυτό που δεν κατανοούμε είναι πως προσπαθούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο, να παριστάνουν ότι δεν βλέπουν, δεν ακούνε, δεν καταλαβαίνουν, για να συντηρηθούν σε ένα πολιτικό σκηνικό που τους αφήνει οριστικά πίσω.
Στους πολιτικούς συκοφάντες – γιατί μόνο ως τέτοιοι λογίζονται αυτοί που παίρνουν σαφείς απαντήσεις στο δημοτικό συμβούλιο και, παρ’ όλα αυτά, επιμένουν στο ψέμα – απαντούμε και από εδώ:
Ναι, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής βραβεύτηκε και πέρυσι και φέτος, επιδιώκουμε δε, και τα επόμενα χρόνια για τις καλές πρακτικές του.
Όχι, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ – όπως φαίνεται και από την αποτύπωση της δήλωσης συμμετοχής στην φωτογραφία – για τη συμμετοχή του στον θεσμό των Best City Awards.
Ναι, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει ξεφύγει μια και καλή από την ανυποληψία και την εσωστρέφεια.
Όχι, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δεν θα γυρίσει ποτέ σε εποχές απραξίας και απαξίωσης.
Ελπίζουμε οι λασπολόγοι να πήραν το μήνυμα. Αν όχι, ας ρωτήσουν τους Ηρακλειώτες.
Υ.Γ. Για να απαντήσετε στα ενδοπαραταξιακά σας προβλήματα δεν θα σας αφήσουμε να παίξετε με την αλήθεια, με την πόλη μας. Καληνύχτα!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ