Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Τα σεισμόπληκτα σχολεία και η Λ. Ηρακλείου στο επίκεντρο της συνάντησης Μπάρμπα – Κεφαλογιάννη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την υλοποίηση των έργων που εκτελεί ή πρόκειται να εκτελέσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής εξέτασαν ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλίας Μπάρμπας, και η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Περιφέρειας.

Πρώτα απ’ όλα απόλυτη προτεραιότητα, δόθηκε έμφαση στην επίσπευση των διαδικασιών για να μπουν μπροστά οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση των τριών σεισμόπληκτων σχολείων της πόλης, ενώ όπως τονίζεται το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον δήμαρχο Ηρακλείου, Νίκο Μπάμπαλο, και τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης ανάμεσα στον κ. Μπάρμπα και την κ. Κεφαλογιάννη, φυσικά, βρίσκονται και τα έργα ανάπλασης της λεωφόρου Ηρακλείου, με τον αντιδήμαρχο να εξασφαλίζει ότι το πακέτο των απαιτούμενων εργασιών θα παραμείνει στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και στον προϋπολογισμό του 2021, με κοινό στόχο να ξεκινήσουν μέσα στην επόμενη χρονιά.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν σε πιο σημείο βρίσκονται η έως τώρα συνεργασία των τεχνικών κλιμακίων Δήμου και Περιφέρειας, ορίζοντας τον περαιτέρω βηματισμό.

Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος μετέφερε στην Αντιπεριφερειάρχη τις επόμενες προτάσεις που σκοπεύει να καταθέσει η δημοτική αρχή στα προγράμματα χρηματοδοτήσεων της Περιφέρειας, όπως το έργο μετατροπής του γηπέδου μπάσκετ του Τυφώνα σε κλειστό.

«Με τη Λουκία Κεφαλογιάννη μιλήσαμε για τα έργα που γίνονται ή θα γίνουν στο Ηράκλειο, βάζοντας τις προτεραιότητες και το δρομολόγιο στη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας. Χτυπάμε κάθε πόρτα, διεκδικούμε κάθε συνεργασία που θα μας βοηθήσει να κάνουμε ακόμα περισσότερα για την πόλη μας, να βελτιώσουμε περαιτέρω την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μπάρμπας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ