Connect with us

Αθλητισμός

Τα αθλητικά νέα από τον ΧΤΥΠΟ που κυκλοφόρησε!

Published

on

Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και οι επόμενοι αγώνες στους δύο ομίλους της Α΄ ΕΠΣΑ

Κρίσιμη αγωνιστική

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ματς του Ατρόμητου Μεταμόρφωσης με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών. Επίσης, την ήττα γνώρισε το Ηράκλειο στην έδρα του πρωτοπόρου Χολαργού.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και η επόμενη αγωνιστική στους δύο ομίλους της Α΄ ΕΠΣ Αθηνών έχουν ως εξής:

Γνώρισε την ήττα εντός έδρας από τον Αστέρα Καισαριανής

Φωνάζει για τη διαιτησία η Νέα Ιωνία

Ο Αστέρας Καισαριανής επικράτησε με 1-0 απέναντι στην ΑΟ Νέας Ιωνίας. Ο Μπακαούκας πέτυχε λίγο πριν την ανάπαυλα το «χρυσό» γκολ, που έμελλε να αποδειχθεί αρκετό για να καθορίσει την τύχη του αγώνα. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έμειναν με πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Αλατσάκη και των συνεργατών του, υποστηρίζοντας ότι αρνήθηκε δύο περιπτώσεις πέναλτι στην ομάδα τους στο πρώτο ημίχρονο, όπως επίσης ότι με τις αποφάσεις τους στο δεύτερο ημίχρονο δεν επέτρεψαν να αμφισβητηθεί το σκορ που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο.

Μόλις στο 12′ ο Πλατέλλας βγήκε απέναντι στον Μιχελή μετά από κάθετη πάσα στον χώρο, επιχείρησε να ντριμπλάρει τον αντίπαλό του, βρέθηκε στο έδαφος, αμέσως σηκώθηκε να συνεχίσει την προσπάθειά του, με τον διαιτητή Αλατσάκη να αφήνει το ματς και να την ευκαιρία λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να χάνεται για τους κυανοκίτρινους. Η δεύτερη φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών σημειώθηκε στο 36′. Ο Παληγεώργος σπατάλησε πολύ καλές προϋποθέσεις για την ομάδα του και στη γρήγορη αντεπίθεση ο Πλατέλλας έβγαλε τον Λαμπίρη μόνο απέναντι στον Μιχελή. Αφού τον προσπέρασε και ήταν έτοιμος να πλασάρει στην κενή εστία, με υπερένταση ο Ρέτζο έκανε τάκλιν για να τον ανακόψει. Ο Αλατσάκης άφησε το ματς να συνεχιστεί, δείχνοντας ότι ο έμπειρος αμυντικός βρήκε μπάλα, αγνοώντας τα… αιτήματα των γηπεδούχων για πέναλτι. Στο 44′ ο Αστέρας πήρε «μαγικό» προβάδισμα σε ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο. Ο Μπακαούκας έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ από θέση εκτός περιοχής, ο γκολκίπερ Ντροζστ δεν υπολόγιζε καλά την πορεία της μπάλας και εκείνη κατέληξε στην εστία του για το 0-1!

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν ορμητικά στον αγωνιστικό χώρο, με σαφή διάθεση να πιέσουν για την άμεση ισοφάριση. Είχαν, μάλιστα, κάποιες περιπτώσεις όπου με καλύτερη επιλογή στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να έχουν απειλήσει την εστία του Μιχελή.

Προς το τέλος της αναμέτρησης σημειώθηκε και ένταση ανάμεσα στην εξέδρα και τον πάγκο των φιλοξενούμενων, με τον Ζέλο να βρίσκεται στο επίκεντρο και την κατάσταση να εξομαλύνεται λίγο αργότερα.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Ισίδωρος Σταυριανός): Ντροζστ, Παπαϊωάννου (46′ Οδυσσέως), Χατζηγεωργίου (72′ Κατσουρός), Αλέμης, Καλλιτσουνάκης, Λαμπίρης (86′ Κουκοβίνης), Τσούμπας (72′ Φωτόπουλος), Πίσσας, Σεκούμπα, Πλατέλλας, Αντωνόπουλος

Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση

Φρένο του Ατρόμητου Μεταμόρφωσης στον Απόλλωνα Σμύρνης

Παλληκαρίσιο βαθμό πήρε ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης, που υποχρέωσε σε ισοπαλία χωρίς γκολ τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη της ανόδου αφού βρίσκονται στην 5η θέση με 26 βαθμούς, και βλέπουν τη διαφορά από την κορυφή να βρίσκεται στους 7 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις και πήραν το βαθμό με το σπαθί τους τους 20, ανεβαίνοντας στην 8η θέση.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΕΤΑΜΌΡΦΩΣΗΣ (Σάκης Βερούτης): Γονιδάκης, Κράβαρι (55′ Πανίδης), Γαντζούλας, Γαλάνης, Κλουβάτος, Μπούντρας, Μάρκου, Τσάκωνας, Μπάμπουλας (74′ Σβίγγος), Παπασταύρος, Γεντίκης (65′ Κούστας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Θεοφύλακτος Παχατουρίδης): Μεσούλι Αρ., Κυριαζής, Νικολόπουλος (68′ Κορφιάτης), Μεσούλι Αλ., Ρόδης, Κωνσταντίνου, Παπουτσογιαννόπουλος (46′ Ψαραδέλης), Χριστόπουλος (54′ Σένε), Λαθούρης, Γκούφας, Λαζαρίδης (46′ Δαφερέρας).

 

Οι γηπεδούχοι εδραιώθηκαν στην κορυφή

Ηττήθηκε στον Χολαργό το Ηράκλειο

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Χολαργός, που έκαμψε την αντίσταση του Ηρακλείου και επικράτησε με 1-0.

Έφτασε έτσι τους 35 βαθμούς, παρέμεινε στην κορυφή και είδε την διαφορά από τον δεύτερο Φωστήρα να ανεβαίνει στους 5 βαθμούς, το Ηράκλειο έμεινε στους 18.

Στο 17′ το φάουλ του Τσιαντή σταμάτησε στο δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Κομνηνού στο 38′, αλλά ο ίδιος παίκτης με δεύτερη προσπάθεια έκανε το 1-0 που έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Παρασκευά στο 90+2′.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Γιάννης Τάπραντζης): Παπαγεωργίου, Τσάγκαρης, Πρόξενος, Αγγελόπουλος, Μπαλαχτσής, Πατερίτσας, Κομνηνός (80′ Φρατζέσκος), Τσουμάνης (86΄Μακρής), Γεωργίου, Χονδρογιάννης (75′ Μπάλας), Τσιαντής.

ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Δημήτρης Αποστόλου): Βαμβακάς, Αποστόλου (83΄Λεοντόπουλος), Ουρούτσι (46′ Ναούμ), Καραβίδας, Θεοδώρου, Καρώνης (75′ Καφετζής), Σίλλος (46′ Μυλωνόπουλος), Νταλλέγνκα, Χαραλάμπους, Παρασκευάς, Ζιώγας (46′ Αντια).

Με σημαντική πορεία στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΑΕΚ

Ο Φώτης Παπαπαναγής νέος προπονητής στο Χαλάνδρι

Νέος προπονητής ανέλαβε στην ομάδα του Χαλανδρίου. Συγκεκριμένα, ο Φώτης Παπαπαναγής θα είναι ο νέος τεχνικός της ΑΕ Χαλανδρίου, όπως ανακοίνωσε η ομάδα αναφέροντας: “Η ΑΕ Χαλανδρίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας αναλαμβάνει ο Φώτης Παπαπαναγής.

Ο πολύπειρος προπονητής, κάτοχος UEFA Pro, με σημαντική πορεία στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Ατρομήτου & Παναχαϊκής, με ποδοσφαιρική θητεία σε ομάδες της Β’ & Γ’ Εθνικής, συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση της ομάδας & μαζί με το υπόλοιπο προπονητικό team, θα κοουτσάρει την ομάδα στον αγώνα με τον Άγιαξ Ταύρου το προσεχές Σάββατο.

Καλωσορίζουμε τον κο Παπαπαναγή & του ευχόμαστε καλή αρχή με τα χρώματα της ΑΕ Χαλανδρίου!”

 

Νίκησε 2 – 3 την ΑΕΚ Β’

Μεγάλο “διπλό” η Κηφισιά

Η Κηφισιά διεύρυνε το σερί νικών που τρέχει στη Super League 2, χάρη στην εκτός έδρας επικράτηση επί της ΑΕΚ Β’ (3-2). Οι παίκτες του Σεμπάστιαν Λέτο βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, αντέδρασαν γρήγορα σε ισάριθμες περιπτώσεις και πήραν το τρίποντο της νίκης χάρη σε γκολ του Χόρχε Πόμπο στο 73ο λεπτό.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ Β’ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, καταφέρνοντας να βρει δίχτυα μόλις στο 2ο λεπτό με πλασέ του Δημήτρη Θεοδωρίδη. Πέντε λεπτά μετά όμως, η Κηφισιά απάντησε με τον Γιώργο Μάναλη να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ιβάν Μίλερ. Η ΑΕΚ Β’ επανήλθε και ανέκτησε τα ηνία με τον Αλέξη Γκολφίνο στο 17′ της αναμέτρησης, μετά από ατομική ενέργεια του ιδίου.

Στο 23ο λεπτό όμως, η Κηφισιά ανταπέδωσε. Γι’ ακόμη μια φορά στη φετινή αγωνιστική περίοδο, μία στατική φάση έδωσε τη λύση. Μετά από ωραία συνεργασία του Ιβάν Μίλερ με τον Χόρχε Πόμπο και τον Γιώργο Κυριόπουλου, η μπάλα κατέληξε στον τελευταίο, ο οποίος έκανε το υποδειγματικό πλασέ για να ισοφαρίσει εκ νέου.

Μέχρι το φινάλε του α’ μέρους, η Κηφισιά έχασε κι άλλες καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί με κυριότερη εκείνη του Γιώργου Κυριόπουλου στο 34ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος, η Κηφισιά ήταν κυρίαρχη, κρατώντας την ΑΕΚ Β’ μακριά από την εστία της και δημιουργώντας, παράλληλα, αρκετές ακόμη καλές στιγμές στην αντίπαλη εστία.

Στο 71′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες μετά από αποβολή (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Αλέξη Γκολφίνου και δύο λεπτά μετά ήρθε το πολυπόθητο (τρίτο) γκολ για την Κηφισιά.

Ο Χόρχε Πόμπο έκανε το “ένα – δύο” με τον Χόρχε Ντίας και με άψογο πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Β’, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΑΕΚ Β (Κωστένογλου): Αγγελόπουλος, Κοσίδης, Παυλίδης, Βαλκάνης, Κάτσικας, Γκολφίνος, Κολιμάτσης (66′ Μαρούτσης), Ρουκουνάκης (46′ Μαυρουδής), Τζούντα Γκαρσία, Σόσα (74′ Κοντονίκος), Θεοδωρίδης.

Κηφισιά (Λέτο): Ξενόπουλος, Σιμόν, Μποτία, Εμπό, Πόμπο (90′ Πέιος), Κυριόπουλος, Σωτηράκος, Ντίας, Μίλερ (60′ Τετέι), Μάναλης (83′ Παντελίδης), Σόουζα (84′ Σιλά).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ