Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια σπουδαία συνεργασία για την προώθηση της δια βίου μάθησης και την ενημέρωσης των πολιτών εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμπράττοντας με το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας και, χωρίς να χάνουν χρόνο, προχωρούν άμεσα στην πρώτη πρακτική έκφραση αυτής της σύμπραξης διοργανώνοντας στο Ηράκλειο σεμινάριο για την «Αξιοποίηση των συμπεριληπτικών πρακτικών για την προώθηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης», το Σάββατο 5 Μαΐου, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου».

Απευθυνόμενο κυρίως σε ανθρώπους του χώρου της εκπαίδευσης ανοικτό όμως και δωρεάν και για το υπόλοιπο κοινό, σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη του θέματος της κοινωνικής δικαιοσύνης και η προώθησή της στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στο σύγχρονο σχολείο.

Επιμέρους θέματα θα είναι το περιεχόμενο και η φιλοσοφία της Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης µε ειδική αναφορά στις διεθνείς προσπάθειες για ενδυνάμωση της εφαρμογής της στο σημερινό σχολείο, η διαφοροποίηση της διδασκαλίας µε τη χρήση της τεχνολογίας και τέλος ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση παρόμοιων περιπτώσεων στο σχολείο της νέας εποχής.

Στους συμμετέχοντες θα παραχωρηθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου, ενώ ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που θα παρευρεθούν θα κληρωθούν πέντε πακέτα δωρεάν μετάβασης και διαμονής στην Κύπρο προκειμένου να επισκεφτούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ