Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

«Σου έχω Δέμα»: Δίπλα στους φοιτητές ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει και φέτος να στηρίζει τους Ηρακλειώτες φοιτητές, μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και θα σπουδάσουν για πρώτη χρονιά στα ΑΕΙ της επαρχίας, μακριά από το σπίτι τους.

Το πρόγραμμα «Σου Έχω Δέμα» αφορά την τακτική διανομή δέματος με τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης στους ωφελούμενους φοιτητές ώστε να τους βοηθήσει στα πρώτα βήματα της νέας τους ζωής. Υλοποιείται με ίδιους πόρους του Δήμου, μέσα από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής.

Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα είτε οι ίδιοι οι φοιτητές, είτε μέλη της οικογένειάς τους μπορούν να καταθέσουν σχετική αίτηση στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής έως την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας στην οδό Παπαϊωάννου 15-17 (1ος όροφος) ή ηλεκτρονικά με mail στη διεύθυνση [email protected]. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να υπάρχουν συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Αντίγραφο Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδεια παραμονής
  • Βεβαίωση σπουδών τρέχοντος Ακαδημαϊκού έτους
  • Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης, Ε1
  • Τελευταίο Εκκαθαριστικό Σημείωμα
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  • Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στο Δήμο (Λογαριασμός ΔΕΚΟ κ.τ.λ.)
  • Ηλεκτρονικό Μισθωτήριο Συμβόλαιο φοιτητή ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία
  • Βεβαίωση ανεργίας γονέα (αν υπάρχει)

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση των αιτούντων θα γίνει βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων με προτεραιότητα τις οικογένειες με άνεργους γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες κτλ.

«Για ακόμα μια χρονιά στηρίζουμε τα νέα παιδιά που φεύγουν για πρώτη φορά από το σπίτι προκειμένου να σπουδάσουν στα ιδρύματα της επαρχίας. Σε αυτά τα πρώτα τους βήματα, ο Δήμος στέκεται δίπλα τους προσφέροντας το Δέμα αγάπης με αναγκαία προϊόντα της καθημερινότητας ώστε να τους βοηθήσει, και αυτούς και τις οικογένειές τους, να έχουν μια έγνοια λιγότερη», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ