Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο υπεβλήθησαν 70 γυναίκες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Εβδομήντα γυναίκες της πόλης προέβησαν σε δωρεάν εξέταση μαστογραφίας σε ακόμα μια δράση προαγωγής πρόληψης της υγείας που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου βρέθηκε επί δύο ημέρες έξω από το δημοτικό Πολιτιστικό Πολύκεντρο για να εξεταστούν όσες Ηρακλειώτισσες είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Οι εξετάσεις αφορούσαν γυναίκες, κυρίως, από 40 έως 70 ετών που δεν είχαν κάνει μαστογραφία το τελευταίο 12μηνο και δεν έχουν ιστορικό νόσησης από καρκίνο του μαστού.

Η μαστογραφία είναι η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, ο οποίος υπολογίζεται ότι αριθμεί γύρω στα 7.500 νέα περιστατικά κάθε χρόνο. Η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της ασθένειας έχει μειώσει το ποσοστό απειλής για τη ζωή των γυναικών, εάν βέβαια υπάρξει έγκαιρος εντοπισμός. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί πλέον ελάχιστο χρόνο ενώ να σύγχρονα μηχανήματα εκπέμπουν εξαιρετικά χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

 

 

«Τέτοιες δράσεις έχουν διπλό στόχο: αφενός να ενισχύσουν την πρόληψη της υγείας μας επικεντρώνοντας σε συγκεκριμένες ασθένειες, αφετέρου να βάλουν γενικότερα στην κουλτούρα του πολίτη πως πρέπει να κάνει τακτικό έλεγχο – check up του οργανισμού του. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, αλλά και συνεργαζόμενος με όλους τους πρόσφορους τομείς, διοργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τέτοιου είδους εξετάσεις όπου οι δημότες μας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή. Η Υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε. Ας την θωρακίσουμε μαζί», το μήνυμα της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

Υπενθυμίζεται, ότι για να έχουν έγκαιρη και προσωποποιημένη ενημέρωση, οι δημότες μπορούν να κάνουν εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου (μέσα από την σελίδα iraklio.gr – Online Εξυπηρέτηση) ώστε να λαμβάνουν πληροφόρηση για τις εξετάσεις που πρέπει να κάνουν σε κάθε φάση της ζωής τους και για τις προσφερόμενες δράσεις του Δήμου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ