Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: “Πρεμιέρα” με αντισηπτικά και αποστάσεις για τα μαγαζιά εστίασης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Θετικά φαίνονται να είναι τα πρώτα δείγματα “επιστροφής στην κανονικότητα” όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από το κέντρο της πόλης, το άνοιγμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων βρήκε τόσο υπαλλήλους, όσο και πελάτες να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με κύριο όλων τις αποστάσεις.

Τα τραπέζια απομακρύνθηκαν και οι πολίτες μπορούσαν να διατηρήσουν την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους, ενώ σε περιπτώσεις όπου δεν ήταν εφικτή η αραίωση των τραπεζοκαθισμάτων οι σερβιτόροι ανέλαβαν την οργάνωση και τοποθέτησή τους στα σημεία που έπρεπε.

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας, δεδομένου ότι οι καταναλωτές δεν είναι υποχρεωμένοι να φοράνε, δεν ήταν πολλοί αυτοί που την επέλεξαν, παρ’ ότι επιφυλακτικοί για την “επόμενη μέρα”, σε αντίθεση με το προσωπικό που υποχρεούται να φοράει μάσκα προστασίας, ενώ αξίζει να τονιστεί πως υπήρχαν τοποθετημένα παντού αντισηπτικά.

Σημειώνεται ότι προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων ο Δήμος παραχώρησε μια μονή σειρά τραπεζιών στα σύνορα των παρτεριών στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας, ενώ στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να ψηφιστεί η απαλλαγή των δημοτικών τελών για τα τραπεζοκαθίσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ