Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ρεπορτάζ: 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής: Όλα τα δεδομένα …στο τραπέζι

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξελίξεις γύρω από το πολύκροτο θέμα της κατάστασης του κτιρίου του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής, το όποιο έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, σηματοδοτεί η ολοκλήρωση και η παραλαβή από πλευράς Δήμου της μελέτης προσεισμικού ελέγχου που εκπονήθηκε για το σχολείο τους περασμένους μήνες, στο πλαίσιο του γενικότερου σχετικού έργου που «τρέχει» για όλα τα σχολεία της πόλης η δημοτική αρχή μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτση» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ, ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, καλεί μέσα στην άλλη εβδομάδα όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους: τη Διεύθυνση και Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, την Ένωση Γονέων της πόλης και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας προκειμένου να τους παρουσιάσει τα επίσημα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία, όπως έχει προοιωνιστεί, πιστοποιεί ότι η εν λειτουργία πτέρυγα του σχολείου, στην οποία κάνουν μάθημα τα παιδιά, είναι απόλυτα ασφαλής, χωρίς στατικά προβλήματα.

Με τη νέα μελέτη ο Δήμος επικυρώνει την, από Αύγουστο 2019, παρόμοια μελέτη που είχε εκπονηθεί μετά τον σεισμό του Ιουλίου και πριν ανοίξουν τα σχολεία για την τότε σχολική χρονιά, η οποία επίσης έδινε το πράσινο φως για την ασφαλή χρήση της πτέρυγας.

Στην συνάντηση της επόμενης εβδομάδας θα παρευρεθούν οι μελετητές πολιτικοί μηχανικοί για να ενημερώσουν επαρκώς και να καλύψουν όλες τις απορίες που τυχόν να έχουν οι γονείς ή όποιος άλλος ενδιαφερόμενος.

Μαθαίνουμε μάλιστα, ότι ο Δήμαρχος ήδη έχει ενημερώσει σχετικά τον κ. Ψαχούλα, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επ’ αφορμής της τακτικής επαφής που είχαν οι δύο πλευρές για την συζήτηση γύρω από τα σχολεία του Ηρακλείου.

Στο… παιχνίδι και η ΚΤΥΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος επιδιώκει να βάλει στο παιχνίδι και την ΚΤΥΠ, ζητώντας αυτοψία και από δικό της κλιμάκιο προκειμένου να διασταυρωθεί το πόρισμα της μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Όπως και να έχει, από το περιβάλλον του Δημάρχου διαβεβαιώνουν ότι ο Δήμος είναι απόλυτα σίγουρος για τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά που θα παρουσιάσει, εάν όμως επιμείνουν οι γονείς για το επιπλέον βήμα, είναι ήδη έτοιμος να ανταποκριθεί αφού στον προϋπολογισμό του 2022 έχει φροντίσει να εγγραφεί κονδύλι για μελέτη στατικής επάρκειας των σχολείων της πόλης.

Ο Χ-τύπος θα επιδιώξει να καλύψει την ενημέρωση της επόμενης εβδομάδας για να μεταφέρει τις συζητήσεις Δήμου και Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου.

Τέλος ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει  την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κ. Γιάννης Μανώλας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ