Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο πλευρό των χρεωμένων νοικοκυριών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενισχύεται η προσπάθεια Δήμων του Βορείου τομέα υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις δυνατότητες ρύθμισης των πάσης φύσεως χρεών τους προς τρίτους.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής που έδωσε το παρών στις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποίησαν στελέχη από την Ειδική Γραμματεία, την Περιφέρεια Αττικής, με την συμμετοχή του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, και της αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Λουκίας Κεφαλογιάννη.

Μέσα από την καμπάνια αυτή, δήμοι, Περιφέρεια και Γραμματεία ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μάθουν όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες, που έχουν πληγεί από την πολυετή οικονομική κρίση ή την πανδημία του κορωνοϊού, και βαρύνονται με οφειλές προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ιδιώτες, πως μπορούν να επωφεληθούν από τα επίκαιρα προγράμματα ελάφρυνσης του χρέους τους αλλά και την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών που μπορεί να κάνει για λογαριασμό τους η Γραμματεία Διαχείρισης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρα», τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για την προστασία της πρώτης κατοικίας τους ενώ, παράλληλα, «τρέχουν» δυνατότητες επιδότησης μέσα από τα μέτρα του προγράμματος με στόχο να δοθούν βιώσιμες λύσεις για τα «κόκκινα» νοικοκυριά.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα μέσω της διαθέσιμης πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους www.keyd.gov.gr. Επίσης, μπορούν να ζητούν τηλεσυνάντηση στον τηλεφωνικό αριθμό 2132125730 ή να επισκέπτονται (κατόπιν ραντεβού) τα γραφεία της Γραμματείας σε διάφορες πόλεις των βορείων προαστίων, ενώ σημειώνεται πως ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής βρίσκεται σε συζητήσεις για να λειτουργήσει ένα τέτοιο γραφείο και στην πόλη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ