Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής απαντά για το 1ο Γυμνάσιο [Έγγραφα]

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή τα όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες για την κατάσταση του 1ου Γυμνασίου, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προχώρησε σε δήλωση που ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

“Οι σχολικές αίθουσες που χρησιμοποιούνται στην εν λειτουργία πτέρυγα του σχολείου είναι ασφαλείς για την καθημερινή δραστηριότητα του 1ου Γυμνασίου. Αυτό πιστοποιείται από τη σχετική έκθεση του μελετητικού γραφείου πολιτικών μηχανικών που ανέλαβε για λογαριασμό του Δήμου τον έλεγχο του σχολείου πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019 – 2020, μετά το πέρας των εργασιών που πραγματοποίησε στην εν λόγω πτέρυγα ο Δήμος για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στο συγκεκριμένο σημείο ο σεισμός του καλοκαιριού. Η ασφάλεια των αιθουσών της πτέρυγας επικαιροποιείται και επανεπιβεβαιώνεται από το νέο έλεγχο που διεξάγεται αυτό το διάστημα για τον προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία του Ηρακλείου – ανάμεσά τους και το 1ο Γυμνάσιο – στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου προγράμματος που διεκδίκησε και πέτυχε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από το «Αντώνης Τρίτσης» (επισυνάπτονται και τα δύο έγγραφα).

 

 

Σε ό,τι αφορά πτώση στεγάστρου κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, αυτή έγινε σε εργοταξιακό χώρο που είχε εκκενωθεί λόγω εργασιών αποκατάστασης και ανακαίνισης που πραγματοποιούνται την τρέχουσα περίοδο στις κλειστές, για λόγους ασφαλείας, πτέρυγες του σχολείου, οι οποίες είχαν παρουσιάσει σοβαρές φθορές από τον σεισμό του 2019. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες αυτές είχαν εντατικοποιηθεί για να αξιοποιηθεί η περίοδος που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω των εορτών.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ