Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

“Ναι” στην επέκταση της Λ. Κύμης από το Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Συσπείρωση δυνάμεων για διεκδίκηση της υπογειοποίησης

Εγκρίθηκε η διάνοιξη της Λ. Κύμης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Η επέκταση της Λ. Κύμης είναι ένα έργο που δεκαετίες διεκδικούν, όχι μόνο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, το σύνολο των δήμων των βορείων προαστίων καθώς αναμένεται να εκτρέψει τη διαμπερή κυκλοφορία, που σήμερα διαχέεται μέσα στους οικιστικούς ιστούς, σε μια κεντρική αρτηρία η οποία θα καταλήγει στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Κηφισιάς.

Εντούτοις, η απόφαση ότι το έργο δρομολογείται για υλοποίηση ανακοινώθηκε φέτος το καλοκαίρι από το Υπουργείο, σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Κ. Καραμανλή δήμαρχοι των βορείων προαστίων, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Με την ανακοίνωση της εξέλιξης, την οποία μεν υποδέχθηκαν θετικά, οι Δήμαρχοι ζήτησαν δε πλήρη ενημέρωση για το έργο κυρίως δε για τα σχέδια της υλοποίησης. Οι σχετικές μελέτες, σχεδιαγράμματα κ.α. απεστάλησαν στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το Νοέμβριο. Στη συνέχεια, με πρωτοβουλία του δημάρχου, κλήθηκαν και ενημερώθηκαν αρχικά οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων, ενώ, ακολούθως, το θέμα μπήκε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Το ζήτημα της υπογειοποίησης από την Πλαπούτα

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές συζητήσεις γύρω από την ανάγκη να στεγαστεί το τμήμα της Λεωφόρου που μέχρι στιγμής βάσει των μελετών θα είναι «ανοιχτό» και κατ’ επέκταση θα διαχωρίζει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την πόλη του Ηρακλείου. Το ζήτημα «ήρθε» στο Δημοτικό Συμβούλιο με όλους τους συμμετέχοντες να δίνουν ιδιαίτερο «βάρος» στη σημασία που έχει για την πόλη σε πολλαπλά επίπεδα.

Ο Ηλίας Μπάρμπας, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών έκανε μια σύντομη ενημέρωση της κατάστασης τονίζοντας: “Τις μελέτες τις έχουμε στα χέρια μας εδώ και 15 ημέρες. Όταν τις λάβαμε, άμεσα ήρθαμε σε επαφή με το Υπουργείο και τον αρμόδιο μελετητή ξεκινώντας τον διάλογο για να διεκδικήσουμε να γίνει κλειστό το πέρασμα από το Ηράκλειο.”

 

Ν. Μπάμπαλος: “Θα έχουμε μόνο οφέλη από το έργο”

Το Σώμα οδηγήθηκε σε ομόφωνη έγκριση του αιτήματος και ως εκ τούτου ο Δήμαρχος της πόλης προχώρησε με ικανοποίηση στην εξής δήλωση: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώσαμε ομόθυμα τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε τα μέγιστα για την πόλη και τους κατοίκους της. Λέμε ΝΑΙ στην διάνοιξη και επέκταση της λεωφόρου Κύμης όμως με τρόπο που θα εξασφαλίζεται ότι, ως Δήμος, θα έχουμε μόνο οφέλη από το έργο. Χαιρετίζουμε την πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών να ξεκινήσει η παρέμβαση. Όμως απαιτούμε να κατασκευαστεί έχοντας σκεπαστό το κομμάτι της επέκτασης που διέρχεται από το Ηράκλειο όπως, άλλωστε, ζητάμε και διεκδικούμε διαχρονικά όλοι οι δήμαρχοι που έχουμε περάσει από τον δημαρχιακό θώκο τις τελευταίες δεκαετίες που η παρέμβαση είναι σε εκκρεμότητα. Για την πόλη που όλοι αγαπάμε και αξίζει να ζούμε», τονίζει στο μήνυμά του ο Νίκος Μπάμπαλος.

 

Η πρόταση του Γ. Παπαδημητρίου

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση επί του θέματος ενώ έθεσε επί τάπητος μια εναλλατική πρόταση σχετικά με το θέμα των “ξεσκέπαστων” μέτρων προς όφελος της πόλης: “Ή να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνει σκεπαστό εξ’ αρχής ή να κερδίσουμε χρόνο ζητώντας να ξεκινήσει το έργο από την αντίθετη πλευρά, από Θρακομακεδόνες.” Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε επίσης ότι τα μέτρα που πρέπει να καλυφθούν δεν είναι πολλά και επομένως οι παρεμβάσεις δεν θα έχουν συγκριτικά μεγάλο κόστος.

 

Ανάγκη για διεκδίκηση

Σύσσωμη η αντιπολίτευση έκανε προφανή την ανάγκη που υπάρχει για έντονη διεκδίκηση της υπογειοποίησης των “ακάλυπτων” μέτρων της Κύμης στα όρια του Δήμου, έτσι στο σκεπαστό πλέον τμήμα, να κατασκευατούν κοινόχρηστοι χώροι και χώροι πρασίνου. Ο Π. Βλασσόπουλος σημείωσε πως οποιαδήποτε άλλη μέθοδος εκτός από το σκέπασμα της λεωφόρου θα είναι καταστροφικό για την περιοχή, ενώ σημείωσε “η δημοτική αρχή να μην κάνει πίσω” και να μην δεχτεί άλλη λύση. Στο ίδιο πλαίσιο και ο Κ. Κουτρούλης ανέφερε: “Όπως πετύχαμε να σκεπαστεί η Αττικής Οδός να το πολεμήσουμε και τώρα. Όλοι μαζί να πετύχουμε αυτό που πρέπει να γίνει για την πόλη.”, επισημαίνοντας πως η πολιτεία “το οφείλει” αυτό στο Ηράκλειο, ενώ έκανε και πρόταση να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να διαχειριστεί το ζήτημα, κάτι που βρήκε σύμφωνη και την Α. Τζίβα: “Θα δώσει δύναμη στην διεκδίκηση του Δήμου και θα δώσει ευελιξία στις κινήσεις μας.” Τέλος, και η Ε. Βλαντή συμφώνησε ότι ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει “δυναμικά και διεκδικητικά.”

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ