Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέο όχημα «σκούπα» στο στόλο καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα νέο όχημα για την καθαριότητα της πόλης, μια «σκούπα» δρόμων, έρχεται να προστεθεί στο οπλοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να ενισχύσει την εκστρατεία για μια πιο καθαρή πόλη.

Όπως συνέβη και με τα δύο νέα απορριμματοφόρα που η Υπηρεσία Περιβάλλοντος παρέλαβε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, και το καινούργιο όχημα αγοράστηκε από τον Δήμο χωρίς να επιβαρύνει το δημοτικό ταμείο, αλλά με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η νέα «σκούπα» θα συνδυαστεί με τα ήδη υφιστάμενα, ανάλογα αυτοκίνητα που διαθέτει ο Δήμος ώστε να καλύπτεται πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερη έκταση ο οδοκαθαρισμός στις γειτονιές του Ηρακλείου. Το συγκεκριμένο όχημα σαρώνει τους δρόμους, κυρίως τις άκρες, στην επαφή με το πεζοδρόμιο από φύλλα, πευκοβελόνες και κάθε είδος σκουπιδιού κάνοντας, παράλληλα, πλύσιμο της διαδρομής.

 

Ο Δήμος πρόκειται να λάβει ακόμα ένα όχημα, μια νέα υδροφόρα αυτή τη φορά, από το ίδιο «πακέτο» χρηματοδότησης που κατάφερε να εξασφαλίσει η δημοτική αρχή, η οποία θα έρθει και αυτή στο Δήμο το επόμενο διάστημα για να τονώσει τις υπηρεσίες καθαρισμού αλλά και την πολιτική προστασία, ειδικά όπως αναφέρεται με την προοπτική να αποκτηθεί το Κτήμα Φιξ όπου θα είναι πολύτιμο εργαλείο για την πυρασφάλεια.

 

«Στόχος μας είναι το Ηράκλειο να γίνεται, κάθε μέρα που περνάει, όλο και πιο καθαρή πόλη. Στην προσπάθεια αυτή διεκδικούμε και προσθέτουμε κάθε πρόσφορο μέσο που θα υπηρετήσει τον Δήμο και τους δημότες. Με την προσθήκη των νέων οχημάτων εντείνουμε τη μάχη της καθημερινότητας, προσφέρουμε περισσότερα στους δημότες», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ