Νέο κρούσμα Μηνιγγίτιδας Β σε μωρό στο Νέο Ηράκλειο

0

Ένα ακόμη κρούσμα μηνιγγίτιδας, λίγες ημέρες μετά το κρούσμα Μηνιγγίτιδας Β σε τετράχρονο αγοράκι από τη Νίκαια στις αρχές του μήνα, έγινε γνωστό σήμερα.
Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, πρόκειται για ένα κοριτσάκι 13 μηνών από το Νέο Ηράκλειο, το οποίο νοσηλεύεται από τις αρχές της εβδομάδας στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών με Μηνιγγίτιδα Τύπου Β. Το παιδί, το οποίο δεν είχε εμβολιαστεί ενάντια της συγκεκριμένης νόσου, έχει διαφύγει τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του.
Τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί περιστατικά σε πολλές περιοχές της χώρας μας όπως η Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη, Βέροια και Ρόδο. Σύμφωνα με τους ειδικούς ο πιο ασφαλής τρόπος πρόληψης για την μηνιγγίτιδα τύπου Β είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών και μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 2 μηνών.

Η Μηνιγγίτιδα Β είναι μία από τις πλέον επικίνδυνες νόσους, καθώς εξελίσσεται ραγδαία, εντός 24 ωρών, και μπορεί να προκαλέσει ισόβιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και τον θάνατο εάν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως, ενώ χαρακτηρίζεται ύπουλη καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τους γονείς.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.