Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Νέο “Βατερλό” για την διοίκηση Mπάμπαλου στο Hράκλειο Aττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποκαλύφθηκε πως η εταιρεία με την περιβόητη σύμβαση, με απευθείας ανάθεση, ήταν σχετιζόμενη και συνεργαζόμενη με την εταιρεία που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Mπάμπαλου το 2014

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις εις βάρος της δημοτικής αρχής Ηρακλείου Αττικής. Το νέο “Βατερλό” για την διοίκηση Μπάμπαλου έγινε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου 2019.
Εκεί, αν και όλοι ανέμεναν τις απαντήσεις, από την πλευρά του δημάρχου για όλα τα ανοιχτά μέτωπα που έχουν προκύψει αυτό το διάστημα  (σύμβαση με απευθείας ανάθεση για έρευνα, γήπεδο Πρασίνου Λόφου, φιλανθρωπική εκδήλωση Τυφώνα, επιστολές σε 17 χρονους μαθητές ψηφοφόρους, κεντρική πλατεία, αυθαίρετες παρεμβάσεις σε Λ. Ηρακλείου αλλά και Σαλαμίνος), τελικά παρακολουθήσαμε τον κ. Μπάμπαλο να πετά την μπάλα στην εξέδρα και να αποφεύγει να απαντήσει στα περισσότερα από τα παραπάνω θέματα.

Το παρελθόν… “έκαψε” τον δήμαρχο 
Αντίθετα, μία αποκάλυψη από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Παντελή Βλασσόπουλο, ήρθε να  “στριμώξει” ακόμα περισσότερο την δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα, ο πρώην δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα και το ακροατήριο που βρίσκονταν στην αίθουσα πως η εταιρεία, που έκανε με απευθείας ανάθεση ο δήμαρχος τη σύμβαση για να κάνει την περιβόητη έρευνα, ήταν σχετιζόμενη και συνεργαζόμενη με την εταιρεία που είχε αναλάβει  τον προεκλογικό αγώνα της παράταξης του κ. Μπάμπαλου στις προηγούμενες εκλογές. Η αποκάλυψη ήταν τόσο μεγάλη που ο κ. Μπάμπαλος δεν μπήκε καν στον κόπο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Από φάουλ σε φάουλ
Την ίδια στιγμή οι περισσότεροι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έθεσαν επίμονα ερωτήματα στην διοίκηση και ζήτησαν απαντήσεις για σοβαρά θέματα που απασχολούν το δήμο.
Ειδικότερα ο κ. Βλασσόπουλος και ο κ. Κουτρούλης έθεσαν το θέμα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης του Τυφώνα που οδηγείται σε αναβολή επειδή εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση η παράταξη του δημάρχου. Οι δύο άνδρες έκαναν έκκληση στην ευαισθησία της διοίκησης ώστε να αφήσουν να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση που γίνεται στην μνήμη ενός εκλιπόντος αθλητή και μάλιστα με φιλανθρωπικό σκοπό. Η διοίκηση δια στόματος της κας Δέσποινας Αϊβατζίδου αρκέστηκε να αναγνώσει την αλληλογραφία που υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα και να υπερασπιστεί την στάση της με το επιχείρημα πως είχαν “κλείσει” πρώτοι το κλειστό για την εκδήλωσή τους. Πάντως σε μία ένδειξη διαλλακτικότητας η κα Αϊβατζίδου συμφώνησε να συναντηθεί με τους ανθρώπους του Τυφώνα μήπως και βρουν κάποια λύση κατανοώντας την γενική κατακραυγή που έχει δημιουργήσει η στάση της δημοτικής αρχής και σε αυτό το θέμα.

Προσωπικά δεδομένα…hello!
Με την ίδια ένταση η αντιπολίτευση έθεσε και το θέμα της αποστολής επιστολών προς τους μαθητές που θα ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές, από τον ίδιο τον δήμαρχο με φράσεις, μέσα σε αυτήν, που σίγουρα δεν αρμόζουν σε έναν δήμαρχο,  μεταξύ των άλλων, όπως: «Μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου στο τηλέφωνο…. ή στείλε μου μήνυμα στο babalos… ή έλα να με επισκεφτείς στο γραφείο μου», με αποκορύφωμα το «σου στέλνω και ένα δωράκι με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας», όπως κατήγγειλε και η κα Αιμιλία Τζίβα  με ανακοίνωσή της.
Ο κ. Κουτρούλης χαρακτηριστικά είπε προς τον δήμαρχο: “Εκμεταλλευτήκατε τα στοιχεία από το δημοτολόγιο ενώ δεν είχατε κανένα δικαίωμα. Μπορεί κάποιος να πάρει αυτά τα στοιχεία στοχευμένα όπως κάνατε εσείς;” “Είστε και δικηγόρος…”, είπε κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Κουτρούλης.
Ο δήμαρχος από την πλευρά του θεώρησε πως το μόνο που είχε να απαντήσει ήταν πως δεν έκανε κάποια δαπάνη ο δήμος για την αποστολή των επιστολών, σαν να ήταν αυτό το μείζον θέμα σε αυτήν την υπόθεση.

Ποιος “χτυπιέται” τελικά;  
Aφού σηκώθηκε πολλές φορές από τη θέση του, μίλησε ακόμα περισσότερες φορές στο τηλέφωνό του, ο δήμαρχος πήρε τον λόγο κάποια στιγμή για να απαντήσει σε όσα ερωτήματα και παρατηρήσεις είχαν κάνει για περισσότερη από μία ώρα οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
Δυστυχώς, ο δήμαρχος θεώρησε καλύτερο αντί να απαντήσει στο Σώμα να απαντήσει στην εφημερίδα μας ή πιο σωστά να απειλήσει εμμέσως, επειδή κάνει ρεπορτάζ και προχωράει σε συνεχόμενες αποκαλύψεις.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπάμπαλος ανέφερε πως ένα τοπικό μέσο προσπαθεί να τον πλήξει κάνοντας δήθεν το άσπρο – μαύρο. Χωρίς βεβαίως να εξηγεί πιο είναι το άσπρο και πιο είναι το μαύρο.
Πρέπει να σημειώσουμε πως τουλάχιστον ο δήμαρχος είπε κάτι για τη σύμβαση που έκανε με απευθείας ανάθεση για την διενέργεια της έρευνας. Ανέφερε πως ο νόμος του δίνει το δικαίωμα να προχωράει σε απευθείας αναθέσεις, πως έπρεπε να πάει σε κάποια εταιρεία ιδιωτική γιατί οι υπηρεσίες του δήμου δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτήν την έρευνα και πως επέλεξε αυτήν την εταιρεία γιατί έχει σχέση με την αυτοδιοίκηση.
Και ολοκλήρωσε κάνοντας αναφορά σε “πολιτικούς μπαγάσηδες που ανακάλυψαν ξαφνικά την πυρίτιδα και βλέπουν πλέον τα πράγματα διαφορετικά”, βάζοντας στο κάδρο της επίθεσής του κάποιους δημοτικούς σύμβουλους.
Στον κ. Γιάννη Φίλανδρο για τα θέματα της μη εφαρμογής της κανονιστικής απόφασης για τους παραχωρούμενους για τα καταστήματα κοινόχρηστους χώρους αλλά και για την αυθαίρετη κατάργηση οδοστρώματος για Λ. Ηρακλείου και Σαλαμίνος δεν απάντησε τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ