Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Νέες καταγγελίες από την «ΑΚΕΠ Συνεργασία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη Ηρακλείου Αττικής «ΑΚΕΠ Συνεργασία» με την οποία καταγγέλλει τον δήμαρχο της πόλης. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της παράταξης που ηγείται ο πρώην δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος τονίζεται: «Η πανδημία του κορονοϊού και ο περιορισμός των ατομικών μας ελευθεριών αλλά και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που επέφερε σε μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας, καθιστά αυτονόητη την ανάγκη εμπέδωσης ενός νέου ήθους και ύφους και μιας άλλης αντίληψης σε ότι αφορά την διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.
Παρόλα αυτά, ο κ. Μπάμπαλος, συνεχίζει ακάθεκτος με λογικές προηγουμένων δεκαετιών. Έκρινε σκόπιμο, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας των πολιτών στα σπίτια τους, να προβεί, μεταξύ άλλων πολλών, στις ακόλουθες δαπάνες – συμβάσεις, οι οποίες αποτελούν πρόκληση:
– Δαπάνησε 7.623,52 ευρώ για την ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ (Α.Δ.Α.: 99ΜΤΩΡ3-ΜΥΗ)
– Αποφάσισε την πληρωμή του ποσού των 654,32 ευρώ μηνιαίως, επί δύο έτη, για την πληρωμή των λογαριασμών οκτώ κινητών τηλεφώνων (δημάρχου, αντιδημάρχων κλπ) (Α.Δ.Α.: Ψ66ΝΩΡ3-Ν59)
– Μέσω της δημοτικής επιχείρησης (Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α. Α.Ε.) προχώρησε στις ακόλουθες συμβάσεις – «εξυπηρετήσεις»:
– Έγκριση τριών (3) προσλήψεων για την κάλυψη δήθεν εκτάκτων και παροδικών αναγκών της εταιρείας (Α.Δ.Α.: 64Τ0ΟΛΥΩ-6Φ9), την ίδια ώρα που η εταιρεία εντάχθηκε στις πληττόμενες επιχειρήσεις, με βάση τα μέτρα περί αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, και προχώρησε σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας (δηλαδή από την μια οι ενεργές συμβάσεις αναστέλλονται και από την άλλη προσλαμβάνουν καινούριους…)
– Σύναψη σύμβασης παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών έναντι ποσού 850 ευρώ πλέον ΦΠΑ μηνιαίως (Α.Δ.Α.: ΩΚ7ΘΟΛΥΩ-796). (Σημ. 1: οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι γνωρίζουν πολύ καλά ποιο είναι το ποσό που απαιτείται μηνιαίως για μια τέτοια υπηρεσία, ειδικά για μια επιχείρηση, η οποία διατηρεί σχετικά μικρή επιχειρηματική δραστηριότητα. Σημ. 2: Η ΚΕΑΕΔΗΑ έχει και άλλες συμβάσεις με παρεμφερές αντικείμενο – βοηθητικές της συγκεκριμένης, γεγονός που θα έπρεπε να συρρικνώνει το σχετικό κόστος κάτω από 300 ευρώ μηνιαίως)
– Σύναψη σύμβασης παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών με ¨Σύμβουλο Οργάνωσης & Ανάπτυξης¨, έναντι του ποσού των 2.500 ευρώ μηνιαίως (Α.Δ.Α.: 6ΠΨ6ΟΛΥΩ-ΦΩΩ). Σύμβαση με ασαφές περιεχόμενο, αμφίβολης νομιμότητας … και εξαιρετικά ακριβή.
– Έγκριση σύναψης δωδεκάμηνης σύμβασης παροχής νομικών υπηρεσιών με δικηγόρο – νομικό σύμβουλο (Α.Δ.Α.: 6Ν2ΦΟΛΥΩ-ΚΙ9), παρόλο που η Νομική Υπηρεσία του Δήμου είναι επαρκώς στελεχωμένη από δύο δικηγόρους και στον Οργανισμό του Δήμου προβλέπεται ότι η Ν.Υ. του Δήμου καλύπτει, ως προς την παροχή νομικών συμβουλών και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου. (Σημ.: Στην επιχείρηση Δημοτικής Ραδιοφωνίας ο κ. Μπάμπαλος έχει κάνει επίσης και άλλη παρόμοια σύμβαση με άλλον δικηγόρο…)
– Ξεχωριστή Ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο Αναθεώρηση του Υφιστάμενου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α., (Α.Δ.Α.: ΩΦΔΑΟΛΥΩ-2Ο0) – Σημ.: ξεχωριστή σύμβαση και από αυτήν του ¨συμβούλου οργάνωσης και ανάπτυξης¨ και από αυτήν του δικηγόρου…
Και ο κατάλογος της σπατάλης δεν τελειώνει εδώ… Βέβαια για όλα αυτά, ο κ. Μπάμπαλος ούτε δελτία Τύπου έβγαλε, ούτε φωτογραφίες ανήρτησε…
Η επιβολή έκτακτων μέτρων λόγω της πανδημίας επιβάλλει την αυστηροποίηση των θεσμικών ελέγχων όλων των βαθμίδων εξουσίας αλλά και τον αυτοπεριορισμό, τόσο για λόγους ουσίας όσο και συμβολισμού.
ΑΚΕΠ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ