Κτήμα Φιξ: Πώς θα χρηματοδοτηθεί η απόκτησή του από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής

0

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο να αποδοθεί στους Ηρακλειώτες βρίσκεται το Κτήμα Φιξ.

Μετά την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής, έπειτα από εισήγηση της δημοτικής αρχής, αποφάσισε τον τρόπο χρηματοδότησης της αγοράς των 27 στρεμμάτων του ακινήτου και των κτιρίων που είναι εντός του Κτήματος στηριζόμενος, αρχικά, στις δικές του δυνάμεις, εγκρίνοντας την εκκίνηση της διαδικασίας για την σύναψη δανείου με ευνοϊκούς όρους προκειμένου να καταβληθεί η αποζημίωση για τον χώρο μέσα στο χρονικό διάστημα που απαιτεί ο Νόμος.

Ταυτόχρονα, θα διερευνήσει για μια ακόμα φορά τις προθέσεις της κεντρικής διοίκησης κάνοντας εκ νέου απόπειρα, βάση των νέων δεδομένων, να πείσει τα αρμόδια υπουργεία να χρηματοδοτήσουν τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής για την αγορά του Κτήματος ώστε να αποδοθεί ελεύθερο στους πολίτες ως χώρος Πρασίνου, Πολιτισμού και Ιστορίας.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που ευδοκιμήσει αυτή η προσπάθεια δεν θα προχωρήσει ο δανεισμός.

«Χαιρετίζω τις δηλώσεις για το Κτήμα Φιξ, που έκανε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Χρειαζόμαστε όμως αποφάσεις και όχι απλές προθέσεις, καθώς οι Ηρακλειώτες έχουν αναμείνει ολόκληρες δεκαετίες για να ανοίξουν οι πόρτες του Κτήματος. Θα επιδιώξω να συναντηθώ με τον κ. Γεωργιάδη αμέσως μετά την ανάρρωσή του. Και αυτό θα γίνει με ανοιχτές διαδικασίες, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου στις οποίες απηύθυνα σχετική πρόσκληση. Όμως, παράλληλα επιβάλλεται να συνεχίσουμε τη διαδικασία απόκτησης του Κτήματος. Η βούλησή μας είναι αμετάκλητη και το λέμε ξεκάθαρα προς όλους: Η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να αποκτήσει το Κτήμα Φιξ ο Δήμος. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να το χαρούν οι δημότες μας. Να το περπατήσουν, να αθληθούν, να αναπνεύσουν το οξυγόνο του. Είμαστε αποφασισμένοι να αποδώσουμε το Κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο με κάθε τρόπο, με σεβασμό τους δημότες μας αλλά και στις επόμενες γενιές. Είναι μια πράξη δικαίωσης της επιθυμίας των Ηρακλειωτών και βελτίωσης της ποιότητας ζωής για όλους μας!», σχολιάζει σχετικά ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.