Καλοκαιρινή αιμοδοσία την Τρίτη 30/6 από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής

0

Την καθιερωμένη καλοκαιρινή αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καλώντας τους εθελοντές αιμοδότες να συμμετέχουν στην προσπάθεια να τονωθούν οι τράπεζες αίματος σε μια περίοδο που υπάρχει αυξημένη ανάγκη.

Η δράση θα γίνει την Τρίτη 30 Ιουνίου από τις 8.30 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι στον χώρο του δημοτικού Πολιτιστικού Πολύκεντρου (Κουντουριώτου & Νεότητος), παραδοσιακά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου και το κινητό συνεργείο αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Αυτή τη φορά για την αιμοδοσία δεν χρειάζεται ραντεβού, επομένως οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσέλθουν κατευθείαν στο Πολύκεντρο καθ’ όλη την διάρκεια της αιμοληψίας.

Είναι αυτονόητο ότι αίμα μπορούν να δώσουν όσοι είναι απόλυτα υγιείς (θα υπάρχει άλλωστε σχετικός έλεγχος πριν την αιμοληψία).

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής έχει φροντίσει ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των αιμοδοτών και του προσωπικού που θα συμμετέχουν στην δράση παρέχοντας ατομικά μέσα προστασίας, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που επιβάλουν οι έκτακτοι κανονισμοί.

«Μετά την συγκινητική ανταπόκριση των Ηρακλειωτών στην έκτακτη αιμοδοσία που διοργανώσαμε μέσα στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, περίοδος που είδε τις τράπεζες αίματος να εξαντλούνται στην χώρα, καλούμε πλέον τους συμπολίτες μας στην τακτική, καλοκαιρινή μας δράση για να ενισχύσουμε όσους έχουν ανάγκη από αίμα, ειδικά σε μια εποχή με αυξημένη ζήτηση. Είναι και αυτό μέρος από την προσπάθεια της Κοινωνικής Συμμαχίας, όπως την περιέγραψε ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, την σύμπραξης Δήμου και κατοίκων για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Και ποια καλύτερη πράξη από την προσφορά αίματος, το δώρο ζωής που μπορεί να κάνει κάποιος στον συνάνθρωπό του», το μήνυμα της αντιδημάρχου, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.