Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ηράκλειο Μαζί: Δήλωση του Γιώργου Παπαδημητρίου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο επικεφαλής της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου επισκέφτηκε το 4ο και 5ο δημοτικό σχολείο, καθώς όπως ανέφερε υπάρχουν διαμαρτυρίες γονιών για τα έργα που πραγματοποιούνται ενώ γίνονται τα μαθήματα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη “Ηράκλειο Μαζί” σημειώνεται: “Στα 4ο και 5ο δημοτικά σχολεία της πόλης μας, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των εργασιών που γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό του 2019, βρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Παπαδημητρίου.

Η αιτία των επισκέψεων ήταν οι διαμαρτυρίες γονέων για τις εργασίες που εξελίσσονται ενώ τα παιδιά κάνουν μάθημα, την επικινδυνότητα των σχολείων και την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωσή τους.

Όπως χαρακτηριστικά είχε επισημάνει ο σύλλογος γονέων του 5ου δημοτικού “Τον Απρίλιο του 2022 διαπιστώθηκε η παρουσία μεμονωμένων εργατών (ένα με δύο άτομα) και όχι σε καθημερινή βάση στο χώρο του σχολείου οι οποίοι ξεκίνησαν τις εργασίες αποκατάστασης, χωρίς όμως ποτέ να υπάρξει επαρκές συνεργείο το οποίο θα προχωρούσε άμεσα το έργο αποκατάστασης όπως ήταν οι αρχικές διαβεβαιώσεις των οποίων είχαμε γίνει αποδέκτες”.”

Ο κ. Παπαδημητρίου από το 5ο δημοτικό σχολείο, στα Ηπειρώτικα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Βρεθήκαμε στο 5ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής έπειτα από πολλά τηλέφωνα απελπισίας και αγανάκτησης από γονείς και κατοίκους του Π. Ηρακλείου στις δημοτικές παρατάξεις. Οι εικόνες που έχουμε δει και η επικοινωνία που έχουμε με τους εκπαιδευτικούς δεν μπορούν να περιγράψουν με λόγια όλη αυτή την κατάσταση που υπομένουν οι γονείς, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί έπειτα από το σεισμό του 2019.

Δυστυχώς, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή κάθε χρόνο υπόσχεται, στέλνει δελτία τύπου, κάνει συσκέψεις. Τα σχολεία όμως είναι σε αυτήν την κατάσταση και δυστυχώς τα παιδιά, οι γονείς, η σχολική κοινότητα υφίστανται καταστάσεις πρωτόγονες και πρωτόγνωρες. Θα μπορούσαν πάρα πολύ απλά να είχαν κάνει την ανάθεση του 1,7 εκατ. ευρώ σε εργολάβους που θα είχαν άλλη αντιμετώπιση στο έργο. Δεν υπάρχει καμία συνέπεια όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα και την ένταση εργασίας που θα έπρεπε να έχει υπάρξει ώστε το σχολείο να παραδοθεί στην ώρα του. Δεν είναι στιγμή για να κάνει κανείς μικροπολιτική, είναι όμως στιγμή, όλοι εμείς, να προσπαθήσουμε, καταρχήν, να διατυπώσουμε τοπ πρόβλημα και να πιέσουμε για να βρεθεί λύση.

Αυτονόητα και ανθρώπινα συμπαραστεκόμαστε σε όλες τις παραστάσεις διαμαρτυρίας όπου γίνονται είτε από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, είτε από τους συλλόγους εκπαιδευτικών για να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες εικόνες.”

 

[Πηγή: syneidisi.com]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ