Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ηράκλειο Αττικής: “Πόρτα” Βλασσόπουλου σε Μπάμπαλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρνητικός ήταν ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, και επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης “ΑΚΕΠ”, κ. Παντελής Βλασσόπουλος στην πρόσκληση του επανεκλεγέντα δημάρχου, κ. Νίκου Μπάμπαλου για διάλογο και εξεύρεση προγραμματικής σύγκλισης.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της απερχόμενης παράταξης της μείζονος μειοψηφίας χρεώνει στον δήμαρχο παιχνίδι τακτικής λόγω του νέου νόμου και χαρακτηριστικά σημειώνει: “Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία σας αυτή δεν γίνεται εξ ανάγκης, ακριβώς λόγω του νέου εκλογικού νόμου, αλλά συνιστά συνειδητή απομάκρυνση σας από τις έως τώρα πρακτικές σας, σε ότι αφορά τον διάλογο και την διερεύνησή οποιασδήποτε άλλης διαφορετικής, από την προσωπική σας, πρότασης”.
Αναλυτικά,η επιστολή – απάντηση του κ. Βλασσόπουλου είναι η εξής:
κύριε Δήμαρχε,
Έλαβα την επιστολή σας, με την οποία με καλείτε σε διάλογο για εξεύρεση προγραμματικής σύγκλισης.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κατατέθηκαν από όλες σχεδόν τις παρατάξεις τα προεκλογικά τους προγράμματα. Σε ότι αφορά δε την παράταξή μας, αυτό είναι αρκούντως επεξεργασμένο και εξειδικευμένο. Τα προγράμματα αυτά υπάρχουν, είναι προσβάσιμα σε όλους και δεν ανακαλούνται. Στη βάση των προγραμμάτων αυτών, θα μας δοθεί – φαντάζομαι – η δυνατότητα κατά την δημοτική περίοδο που έρχεται, θεσμικά και δημόσια, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα άλλα συλλογικά όργανα, να ανταλλάξουμε απόψεις και βεβαίως, όπου υπάρχει προγραμματική σύγκλιση, για το καλό του Ηρακλείου, να συμφωνήσουμε.
Άλλωστε, αυτήν τη στιγμή, προηγείται χρονικά και θεσμικά η εξειδίκευση των δικών σας προγραμματικών θέσεων.
Άλλου είδους συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, πέραν δηλαδή των προγραμματικών, δεν μας αφορούν και δεν τις επιδιώκουμε.
Τέλος, παρά το γεγονός ότι στην επιστολή σας αναφέρεστε ευθέως στο νέο εκλογικό νόμο, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία σας αυτή δεν γίνεται εξ ανάγκης, ακριβώς λόγω του νέου εκλογικού νόμου, αλλά συνιστά συνειδητή απομάκρυνση σας από τις έως τώρα πρακτικές σας, σε ότι αφορά τον διάλογο και την διερεύνησή οποιασδήποτε άλλης διαφορετικής, από την προσωπική σας, πρότασης.
Για την ΑΚΕΠ
Παντελής Βλασσόπουλος.”

Η επιστολή του δημάρχου
Όσον αφορά στην επιστολή του δημάρχου, κ. Μπάμπαλου, αυτή ανέφερε τα εξής: “Αγαπητέ Παντελή,
με τα δεδομένα των αυτοδιοικητικών εκλογών, μέλημα όλων μας οφείλει να είναι η βέλτιστη προσπάθεια και παραγωγή έργου προς χάριν της τοπικής μας κοινωνίας.
Σκοπός να απαντήσουμε στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος με οξυδέρκεια, σύνεση και σεβασμό προς τους πολίτες του Ηρακλείου.
Προσωπική μου πεποίθηση ότι με σύνθεση απόψεων και συνέργειες μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά την πόλη μας.
Στόχος, θεσμικός αλλά κυρίως προσωπικός, είναι να διερευνήσουμε κοινά σημεία αναφοράς και προτεραιότητες δράσης ενόψει της νέας δημοτικής θητείας.
Με την παρούσα επιστολή θέλω να σε καλέσω σε μία συνάντηση εργασίας.
Στο διάλογο αυτό, σε χρόνο που θα προσδιορισθεί, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καταθέτοντας και τις δικές σου προγραμματικές αλλά εξειδικευμένες προτάσεις.
Στη νέα δημοτική θητεία, εκτιμώ πως οφείλουμε όλοι να δηλώσουμε ένα δημιουργικό παρών και να σταθούμε με ανιδιοτέλεια και πνεύμα συνεργασίας απέναντι στα μικρά και μεγάλα ζητούμενα του δήμου Ηρακλείου.
Με εκτίμηση
Νίκος Μπάμπαλος
Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ