Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ηράκλειο Αττικής: Πράσινο φως για την ανάπλαση στις πλατείες Όθωνος και Αγίας Τριάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την σύμβαση που δίνει το πράσινο φως να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις ανάπλασης των περιοχών γύρω από τις πλατείες Όθωνος και Αγίας Τριάδας υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, μετά και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη δημοπράτηση του έργου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στα εν λόγω σημεία προβλέπεται μια ανάπλαση ως συνέχεια της αντίστοιχης που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στους δρόμους γύρω από το δημαρχείο: μετατροπή, δηλαδή, των οδών σε ήπιας κυκλοφορίας με χρήση κυβόλιθων, ανάπλαση των πεζοδρομίων επίσης με βιοκλιματικά υλικά, τοποθέτηση νέων, σύγχρονων συστημάτων φωτισμού, τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι) κ.α.

«Με αυτά τα έργα συνεχίζουμε την ανάπλαση της πόλης μας. Με τις στρατηγικές παρεμβάσεις σε πλατεία Όθωνος και Αγίας Τριάδας, αφενός αναβαθμίζουμε την εικόνα της γειτονιάς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αφετέρου ενοποιούμε τρία σημεία αναφοράς: δημαρχείο και δύο πλατείες, σε ένα ανανεωμένο και πιο σύγχρονο αστικό τοπίο, με υλικά πιο φιλικά στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, σε μια διαδρομή που έλλειπε από το Ηράκλειο. Και όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνουμε τον δημότη, αφού έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε γενναίες χρηματοδοτήσεις που αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας προς το καλύτερο», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ