Ενημερωτική εκδήλωση για τη σωστή χρήση αντιβιοτικών και εμβολίων στο Ηράκλειο Αττικής

0
Η ανάγκη να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση της Ελληνικής κοινωνίας – ειδικά της νέας γενιάς – σε ό,τι αφορά την ορθή χρήση φαρμάκων ήταν το μήνυμα της ενημερωτικής δράσης που διοργάνωσαν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στο δημαρχείο του Ηρακλείου.

Επικεντρώνοντας στο πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα των αντιβιοτικών και των εμβολίων, οι ειδικοί επιστήμονες που μίλησαν στην εκδήλωση αποδόμησαν τους «μύθους» και παρουσίασαν τις αλήθειες που αφορούν την χρήση των παραπάνω φαρμάκων, διαπιστώνοντας ότι η σωστή χρήση σώζει ζωές!
Ελεύθερη σε όλους, στο κοινό της εκδήλωσης προσκλήθηκαν να παρευρεθούν οι εκπαιδευτικοί της Προσχολικής Αγωγής και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου εκείνοι να μεταδώσουν στα παιδιά τους κανόνες της σωστής αντιμετώπισης εμβολίων και αντιβιοτικών, σε μια άκρως επίκαιρη στιγμή κατά την οποία η εποχική γρίπη είναι σε έξαρση.
Εργαλεία σε αυτή την καμπάνια η εξοικείωσή των εκπαιδευτικών με το κατάλληλα διαμορφωμένο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug, που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν κατάλληλα την πληροφορία στους μαθητές τους με στόχο αλλαγή της νοοτροπίας στη χρήση των συγκεκριμένων φαρμάκων.
Η κα. Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας μίλησε για τα αντιβιοτικά και τον Έλληνα πολίτη και τόνισε την ευθύνη όλων μας για τη διάσωσή όλων των πολιτών. H κα. Γιαμαρέλλου εξήγησε τη σημασία των αντιβιοτικών για την υγεία μας, τόνισε δε ότι η άσκοπη κατανάλωσή τους, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις κοινών κρυολογημάτων, τα καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά καθώς μειώνεται η δραστικότητά τους.
Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει δημιουργηθεί κατάλληλο βιβλίο που απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και διατέθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες, με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από την αναγνωρισμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη.
Το βιβλίο έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Φ14/226374/ΕΚ/1670/Δ1 για τη διανομή του στα δημοτικά σχολεία της χώρας μέσω των Δήμων-μελών του Δικτύου, η οποία και έχει ήδη ξεκινήσει με πολλά από αυτά τα βιβλία να βρίσκονται ήδη στις βιβλιοθήκες των σχολείων.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.