“Ελλάδα του Βορρά”: Έκθεση ζωγραφικής του Ανέστη Πρωταίου

0

Το δικό του οδοιπορικό μας προσφέρει ο ζωγράφος ο Ανέστης Πρωταίος στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 20.00 όπου εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του με τίτλο “Ελλάδα του Βορρά”.

Ο ζωγράφος Ανέστης Πρωταίος στη νέα του έκθεση με τίτλο “Ελλάδα του Βορρά” μάς προσκαλεί σε ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα, στην Ελλάδα του βορρά. Στο οδοιπορικό αυτό υπάρχουν σταθμοί – μνήμες. Οι σταθμοί αυτοί είναι αυτοί που ο καλλιτέχνης επέλεξε να κάνει για να μας παρουσιάσει μέσα από τη δική του ματιά την Ελλάδα του βορρά. Από τον Όλυμπο στη Θράκη, από τη Θράκη στη θάλασσα του Θερμαϊκού, από τον Θερμαϊκό στον Έβρο, από τον Έβρο στο δάσος της Δαδιάς. Από τη Δαδιά στο σπήλαιο του Αγγίτη στη Δράμα, από τη Δράμα στο Παγγαίο…
Στο οδοιπορικό αυτό ο ζωγράφος μας σταματά σε μια ροδιά, σε δέντρα που άνθισαν στους πρόποδες βουνών, σε μονοπάτια που πέρασαν στρατηλάτες, σε χώματα που διεκδικήθηκαν αλλά παρέμειναν Ελλάδα. Σταθμοί που είναι εκεί για να μας θυμίζουν μέσα από την απλότητα τους θέματα μεγάλα και σπουδαία.

Διάρκεια έκθεσης, από 28 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2018

Ωράριο λειτουργίας:Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 11.00 – 14.30 και 18.00 -21.00 Σαββάτο – Κυριακή: 11.00 – 14.30. Δευτέρα – Τρίτη: κλειστά.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.