Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής: Καταψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για αγορά του Φιξ – Τι δηλώνει ο Ν. Μπάμπαλος

0

“Στον πάγο” μπαίνει η αγορά του κτήματος Φιξ από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, η πρόταση του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, για απευθείας αγορά του Κτήματος από τον Δήμο δεν συγκέντρωσε τα απαιτούμενα 2/3 των ψήφων του
Δ.Σ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Νίκος Μπάμπαλος δήλωσε: «Δυστυχώς, ορισμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποδείχτηκαν κατώτερες των περιστάσεων. Εναντιώθηκαν στο αίτημα δεκαετιών της συντριπτικής πλειονότητας των Ηρακλειωτών για την απόκτηση και αξιοποίηση του κτήματος Φιξ απευθείας από το Δήμο μας λησμονώντας ακόμα και τις δικές τους προεκλογικές εξαγγελίες. Καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο μία ρεαλιστική πρόταση για να αγοράσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου των 27 στρεμμάτων ζωής για εμάς, τα παιδιά μας, τις επόμενες γενιές.

Είναι, πλέον, σε όλους γνωστό ότι οι προσπάθειες 40, σχεδόν χρόνων, για αγορά μέσω χρηματοδότησης από την Πολιτεία ή την Περιφέρεια δεν απέδωσαν. Η λύση είναι να προχωρήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις.

Σήμερα, έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Αφενός γιατί πετύχαμε μείωση του τιμήματος που αξιώνουν οι ιδιοκτήτες του στο ιστορικά χαμηλότερο ποσό που έχει ποτέ ζητηθεί: 5 εκατομμύρια ευρώ για 27 στρέμματα οξυγόνου. Αφ’ ετέρου γιατί έχοντας εξυγιάνει τα οικονομικά του Δήμου μπορούμε να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο δανεισμό με ευνοϊκούς όρους, αλλά και να τον εξυπηρετήσουμε χωρίς προβλήματα για το Δήμο, χωρίς να επιβαρύνουμε του δημότες και χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε στους συμπολίτες μας.

Λυπάμαι γιατί κάποιοι έβαλαν την μικροπολιτική πάνω από τους πολίτες, ευτυχώς όχι όλες και όλοι. Εμείς όμως ψηφιστήκαμε για να δίνουμε λύσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να επαναφέρουμε την πρόταση μας, το συντομότερο δυνατόν και να προχωρήσουμε στην αγορά του Κτήματος Φιξ. Ελπίζουμε ότι τελικά το «εμείς», θα υπερισχύσει του «εγώ». Ότι το συμφέρον της πόλης μας, θα μπει πάνω από παραταξιακά συμφέροντα. Εμείς θα ξεχαστούμε. Το Κτήμα Φιξ θα μείνει για πάντα…

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κάθε δημοτικό σύμβουλο που στήριξε και ψήφισε την πρόταση για αγορά του Κτήματος Φιξ: από την αντιπολίτευση τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Γρηγοριάδη, την επικεφαλής της παράταξης Δίκτυο Πολιτών, Αιμιλία Τζίβα, τους δημοτικούς συμβούλους, Φάνη Βελλίδου και Χρήστο Τσουλουχά, όπως επίσης και τους συμβούλους της πλειοψηφίας: Χρύσα Αγγελοπούλου, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, Μάνο Βαβουράκη, Ντίνα Γεωργοπούλου, Δημήτρη Δημητρόπουλο, Μαριάννα Ζούρου, Μαίρη Ιγγλέση, Έφη Κανλή, Μανώλη Κουτσογιαννάκη, Ηλία Μοσχονά, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, Γιώργο Πέτρου, Νίκο Σπυρόπουλο, Δημήτρη Τσεκούρα και, βέβαια, τον Ηλία Μπάρμπα.»

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.