Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δωρεάν την εξέταση ΑΜΗ δρομολογεί να προσφέρει στις γυναίκες της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με στόχο να στηρίξει την ελληνική κοινωνία στο δημογραφικό πρόβλημα που υπάρχει στην σύγχρονη εποχή, να βοηθήσει τον οικογενειακό προγραμματισμό και να σταθεί αρωγός στη χειραφέτηση της γυναίκας, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δρομολογεί την επέκταση των πρωτοβουλιών του.

Χορηγώντας δικό του εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ στους κατοίκους της πόλης που φέρνουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, με εισοδηματικά πάντα κριτήρια, σκοπεύει να παρέχει δωρεάν την εξέταση ΑΜΗ στις γυναίκες, προκειμένου, ενημερωμένες, να προγραμματίσουν και να επιλέξουν το καλύτερο για τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, ο Δήμος – με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας (15 Ιουνίου) – σχεδιάζει να προσφέρει δωρεάν την εξέταση των ποσοστών της αντιμυλλέριου ορμόνης (ΑΜΗ) στα ζευγάρια που πραγματοποιούν τον γάμο τους, τα αποτελέσματα της οποίας επιτρέπουν στις γυναίκες να μάθουν τα όρια της αναπαραγωγικής τους επάρκειας, κάτι που η ίδια η φύση θέτει, έτσι ώστε να λαμβάνουν τις ανάλογες αποφάσεις για τη ζωή τους.

Η εξέταση ΑΜΗ μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή μετά την ενηλικίωση, και είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε γυναίκα. Πρόκειται για μια απλή εξέταση αίματος που δεν συνταγογραφείται και δεν υποστηρίζεται ακόμα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Μια ακόμα δράση για να στηρίξουμε την τοπική μας κοινωνία στο δημογραφικό πρόβλημα, την υπογεννητικότητα, τον οικογενειακό προγραμματισμό και τη χειραφέτηση της γυναίκας. Μια ακόμα ουσιαστική πρωτοβουλία με στόχο την αρωγή και τη στήριξη των νέων ζευγαριών στο ξεκίνημά τους αλλά και την συμβολή στο δικαίωμα των γυναικών να προγραμματίσουν ελεύθερα τη ζωή τους», σημειώνει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Ο Δήμος θα οργανώσει σχετική ενημερωτική δράση για να παρουσιαστούν αναλυτικότερα η χρησιμότητα και η διαδικασία της εξέτασης καθώς και οι λεπτομέρειες για τη δήλωση συμμετοχής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ