Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Βομβαρδισμένο τοπίο το Ηράκλειο Αττικής – Αποκλειστικές εικόνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Σαρωτική ήταν η πρωινή κακοκαιρία για την πόλη του Ηρακλείου Αττικής.

Οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι αποδείχθηκαν μοιραίοι για την περιοχή, καθώς σήμερα το πρωί το θέαμα που αντίκρυσαν κάτοικοι και περαστικοί είναι άνευ προηγουμένου.

Εκατοντάδες δέντρα έχουν “πέσει” προκαλώντας ζημιές στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, σε στύλους της ΔΕΗ, ακόμα και σε μαγαζιά και σπίτια δημιουργώντας μια πραγματική εικόνα “χάους”. Στο μεταξύ, δέντρο έχει πέσει και στις γραμμές του ΗΣΑΠ, μεταξύ των σταθμών Ειρήνης και Ηρακλείου διακόπτωντας την ομαλή διέλευση των συρμών.

Επιπλέον, πεσμένα δέντρα βρίσκοντα σε όλα τα στενά της Πρασίνου Λόφου, ενώ κλειστή είναι η Μ. Αντύπα.

Συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Λουκίας Κεφαλογιάννη,  έσπευσαν στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι πτώσεις προκειμένου να “συμμαζέψουν” όσο γίνεται την κατάσταση και να “ανοίξουν” τους δρόμους.

Τι δήλωσε αποκλειστικά στον Χ-τύπο ο Ν. Μπάμπαλος

Ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Μπάμπαλος βρέθηκε σε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Θ. Λιβάνιο και εξετάζεται το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκατκης ανάγκης.

Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στον Χ-τύπο και το xtypos.gr δηλώνοντας σχετικά: “Είναι μια δύσκολη μέρα για το Ηράκλειο. Ακραία καιρικά φαινόμενα έκλεισαν τμήμα της πόλης. Έχουμε αναφορές ότι πάνω από 200 δέντρα έχουν πέσει. Από την πρώτη στιγμή, τα συνεργεία του Δήμου μαζί με την Πυροσβεστική, συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν σε όλα τα σημεία που υπάρχει πρόβλημα προκειμένου να αποκαταστήσουν τη λειτουργία της πόλης. Τα κεντρικά σημεία που υπάρχουν προβλήματα είναι η Λεωφ. Πλαπούτα και η οδός Μ. Αντύπα, οι οποίες πιστεύω μέσα στην ημέρα θα έχουν επιλυθεί. Ζητώ από τους συμπολίτες μας υπομονή, κατανόηση, προσοχή και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, όχι μόνο για την ασφάλειά τους, αλλά και για να μπορέσουμε έτσι να δουλέψουμε ευκολότερα, πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά. Μαζί θα το ξεπεράσουμε κι αυτό.”

Ο Χ-τύπος “σαρώνει” όλη την πόλη και αποτυπώνει με εικόνες τις καταστροφές:

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ