Αλλεπάλληλες οι καταγγελίες εις βάρος του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκου Μπάμπαλου

0

Για “άλλη μια θεσμική απρέπεια του κ. Μπάμπαλου” κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη “ΑΚΕΠ Συνεργασία” σχολιάζοντας την στάση του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής στο θέμα της εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της παράταξης που ηγείται ο κ. Παντελής Βλασσόπουλος σημειώνεται: “Σύμφωνα με τον Καλλικράτη προβλέπεται ότι: «Στους δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων, καθώς και στους νησιωτικούς δήμους, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιλέγεται, κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης.»
Για την εκλογή του μάλιστα προβλέπεται αυξημένη πλειοψηφία, ακριβώς για να διασφαλιστεί με εχέγγυα ανεξαρτησίας και διευρυμένης αποδοχής το πρόσωπο του Συμπαραστάτη του Δημότη. Πρόκειται για έναν θετικό θεσμό, που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν προχώρησε, καθώς σκόνταψε σε νοοτροπίες πολιτικού επαρχιωτισμού περασμένων δεκαετιών…
Ο κ. Μπάμπαλος ενώ σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, κατήργησε τον σχετικό κωδικό, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι τουλάχιστον για το έτος 2019 δεν προτίθεται να προχωρήσει σε προκήρυξη της σχετικής θέσης και χωρίς να ανακοινώσει τίποτα στο Δημοτικό Συμβούλιο περί της προθέσεως του να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος στην σχετική διαδικασία, αργά το απόγευμα της Πέμπτης 24-10-2019 προέβη σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου της σχετικής προκήρυξης πλήρωσης της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων μόλις την Τετάρτη 30-10-2019. Σημειωτέον δε ότι μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και η επίσημη αργία της Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου… Τη σχετική προκήρυξη, μάλιστα, την πληροφορηθήκαμε και εμείς τελείως συμπτωματικά.
Μάλλον έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Μπάμπαλος την λειτουργία των θεσμών και την υποτιθέμενη ¨συναίνεση¨ την οποία διακηρύττει παντού ότι δήθεν επιδιώκει…
Δια του ευτελισμού των θεσμών, σχεδόν στα κρυφά, επιδιώκει να μετατρέψει τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη σε άλλο ένα ρουσφέτι του, από τα δεκάδες που έχει κάνει στην δημοτική επιχείρηση και στο δημοτικό ραδιόφωνο.

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε πρόσωπο «εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας», το οποίο σέβεται τον εαυτό του, να απέχει από αυτήν την εξευτελιστική διαδικασία του κ. Μπάμπαλου και να μην καταθέσει υποψηφιότητα.

ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης τον κ. Μπάμπαλο να προχωρήσει σε κανονική προκήρυξη της συγκεκριμένης θέσης, με την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα και με χρονικό διάστημα υποβολής υποψηφιοτήτων επαρκές, κατά τρόπο που να αρμόζει στο επιδιωκόμενο κύρος της συγκεκριμένης θέσης.”

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.