Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής: “Τα σχολεία δεν είναι μαγαζιά προς ενοικίαση”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής αντιτίθεται στην αξιοποίηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου από ιδιωτικό σωματείο.

Παρατίθεται το αυτούσιο κείμενο της Ένωσης:

“Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη την από 30/3/2024 επιστολή-καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου για την παραχώρηση αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου σε ιδιωτικό σωματείο και την 6η Πρόσκληση (αρ. πρωτ. 264/28-03-2024) της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής:

1. ΕΚΦΡΑΖΕΙ την αντίθεσή της με την αξιοποίηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, η οποία μάλιστα κάθε χρόνο χρησιμοποιείται τέτοια εποχή ως εργαστήρι από το σχολείο.

2. Ο Δήμος και οι Σχολικές Επιτροπές έχουν την ηθική υποχρέωση να μη λειτουργούν ως «Μεσίτες», ανεξάρτητα εάν η κείμενη νομοθεσία το επιτρέπει εδώ και χρόνια με αποκορύφωμα το νόμο Κεραμέως.

Τα σχολεία δεν μπορεί να αποτελούν κίνητρο εκμετάλλευσης οποιουδήποτε ιδιώτη με αντάλλαγμα ένα μικρό δώρο-ενοίκιο ή δωρεάν μαθήματα γυμναστικής στους μαθητές!

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Αποτελούν προσπάθεια αξιοποίησης δημόσιων χώρων, στη συγκεκριμένη περίπτωση σχολικών μονάδων, από ιδιώτες με πρόσχημα την καταβολή κάποιου αντιτίμου σε κάποιες περιπτώσεις για την κάλυψη των σχολικών αναγκών ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω κρατική υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων και σ’ ένα αέναο κυνήγι χορηγών με απώτερο στόχο την αυτονόμηση και την κατηγοριοποίηση αυτών.

Το μόνο κέρδος που πρέπει να απαιτούμε από τα σχολεία είναι να δίνουν στην κοινωνία ελεύθερες προσωπικότητες και ολόπλευρα μορφωμένους και συνειδητούς πολίτες.

Tα σχολεία δεν είναι κτίρια προς ενοικίαση/παραχώρηση, ούτε πεδία συνδιαλλαγής και χορηγών. Τα σχολεία είναι χώροι στους οποίους πρέπει να δραστηριοποιείται αποκλειστικά η Σχολική Κοινότητα (δάσκαλοι, μαθητές και γονείς) και μόνο.

Κανένα αντίτιμο, καμία χορηγία, καμία «δωρεάν» παροχή στους μαθητές δεν θα αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας και όχι μόνο.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

1. Τη Διεύθυνση του σχολείου με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων να ανακαλέσει την απόφασή της για παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού.

2. Την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή να μην συμφωνήσει με την παραχώρηση αυτή.

3. Το Δημοτικό Συμβούλιο να βάλει πρώτα τις ανάγκες των παιδιών μας, γιατί τα σχολεία δεν είναι μόνο τοίχοι. Έχουν ψυχή και καρδιά και αυτές είναι τα παιδιά μας”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ