Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

O Δήμος Ηλιούπολης προκηρύσσει τη Χορήγηση 4 Υποτροφιών σε Αθλητές

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ηλιούπολης μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιάννη Γρηγορέα, προκηρύσσει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη χορήγηση τεσσάρων Υποτροφιών «ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ» και «ΜΑΝΟΣ ΖΕΡΔΕΒΑΣ» για να τιμήσει 2 κορυφαίους αθλητές της Ηλιούπολης με Παγκόσμιες Διακρίσεις που έχουν κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ακόμη περισσότερο τους Δημότες Ηλιούπολης.

Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την προκήρυξη 4 υποτροφιών σε αθλητές της πόλης: «Είναι χρέος μας να στρέψουμε τις επόμενες γενιές προς τον αθλητισμό, προκειμένου να απομακρύνουμε τα παιδιά της πόλης από την βία που βρίσκεται σήμερα σε έξαρση. Με αυτόν τον τρόπο τιμάμε παράλληλα και την κορυφαία αθλητική διαδρομή 2 ανθρώπων και Ηλιουπολιτών που τιμούν την Ηλιούπολη με τις μεγάλες αθλητικές κατακτήσεις τους. Ως Δήμος, αλλά κι εγώ προσωπικά θα βρισκόμαστε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις. Η διαδρομή της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και του Μάνου Ζερδεβά δείχνουν τον δρόμο του υψηλού ιδεώδους του αθλητισμού και αποτελούν κορυφαία πρότυπα τιμής και ελπίδας για τα παιδιά και τους νέους της πόλης μας».

Ο Δήμος Ηλιούπολης με την προκήρυξη 2 υποτροφιών στο όνομα «Ευαγγελία Πλατανιώτη» και 2 υποτροφιών στο όνομα «Μάνος Ζερδεβάς» στηρίζει νέους αθλητές κάτω των 16 (γεννημένοι από το 2008) που έχουν παγκόσμια, πανευρωπαϊκή, εθνική διάκριση στην κατηγορία τους, είναι μέλη της Εθνικής Ομάδας ή συμμετέχουν σε κλιμάκια της Εθνικής Ομάδας σε οποιοδήποτε άθλημα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.).

Το ποσό των 1000 ευρώ για κάθε παιδί που θα λάβει την υποτροφία είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις τρέχουσες ανάγκες κάλυψης σημαντικών ποσών συμμετοχής και προετοιμασίας, ενώ παράλληλα ο Δήμος Ηλιούπολης στέλνει μέσα από την ενίσχυση αθλητικών προτύπων όπως είναι η κορυφαία αθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη και ο κορυφαίος αθλητής Μάνος Ζερδεβάς ένα σημαντικό μήνυμα ενάντια στη βία στις γειτονιές με προώθηση του αθλητισμού ως απάντηση για τις νεότερες γενιές. 

Στο link μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση υποβολής Υποψηφιότητας με τελική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στο Τμήμα Αθλητισμού που βρίσκεται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης (δ/νση Μεσσηνίας και Δαμασκηνού) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 – 14:00 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ