Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πρωτοχρονιάτικη πίτα στον Δήμο Ζωγράφου – Εκκλησιασμός και δοξολογία σε Άγιο Γεώργιο και Άγιο Θεράποντα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε ανήμερα Πρωτοχρονιάς στον Δήμο Ζωγράφου, υπό ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει ο covid-19.

Το μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο για την προστασία από την πανδημία, μοίρασε τα κομμάτια της βασιλόπιτας στους επικεφαλής των παρατάξεων και στους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ζωγράφου.

Εκ μέρους της σύμπραξης “ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ” το κομμάτι της βασιλόπιτας παρέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου Κωνσταντίνος Πίτσιος, ο Σταύρος Αρμπιλιάς για την παράταξη “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ”,ο Χαράλαμπος Κρανιώτης για την δημοτική παράταξη “Ζωγράφου ΜΠΡΟΣΤΑ & ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ”, για τη “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ” ο Ανδρέας Καραβίδας, ο Χρήστος – Μιχαήλ Τουλιάτος για την “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ” και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Γρίβας.
Οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλειος Λένης και Κωνσταντίνος Αλεξανδρής παρέλαβαν το κομμάτι τους στο γραφείο του Δημάρχου Ζωγράφου. Εκ μέρους του τοπικού Τύπου, το κομμάτι της βασιλόπιτας παρέλαβε η εκδότρια της Εφημερίδας “Σκονάκι”, Ελένη Καλογεράκη.

Ο κ. Θώδας ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους τονίζοντας ότι το 2021, παρά τις δυσκολίες που άφησε πίσω του ο προηγούμενος χρόνος, θα είναι έτος ακόμα πιο εντατικής δουλειάς και μεγαλύτερου έργου.  Οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι ευχήθηκαν στον Δήμαρχο χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή, καλή χρονιά και επιτυχία στο έργο του για την πόλη του Ζωγράφου.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Αλεξανδρή, ο οποίος παρέλαβε από τον Δήμαρχο Ζωγράφου ένα αναμνηστικό δώρο.

Το πρωί της Παρασκευής,  ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας παρέστη στον εκκλησιασμό και στη δοξολογία για το νέο έτος στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου καθώς επίσης και στη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Θεράποντα. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεόδωρος Μετικαρίδης και οι Αντιδήμαρχοι Πρασίνου Γιάννης Βούρτσης, Εμπορικής Ανάπτυξης και Αποτελεσματικότητας Λεωνίδας Κουφός, Εξυπηρέτησης πολιτών, Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης και Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Δημήτρης Κολομπάτσος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ