Ελάτε στην παρέα μας

Ελευσίνας

Δήμος Ελευσίνας: Με νέα μηχανήματα ενισχύεται ο στόλος καθαριότητας του τόπου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ελευσίνας ανανεώνει τον μηχανοκίνητο στόλο καθαριότητας του τόπου με νέα μηχανήματα πιο συγκεκριμένα, μετά σύμβαση προμήθειας υδραυλικών γερανών απορριμματοφόρων, ο Δήμος προέβη και στην προμήθεια κλαδοτεμαχιστή.

Οι δυνατότητες που προσφέρει το νέο μηχάνημα είναι τον θρυμματισμό των κλαδιών, κορμών διαμέτρου ως 400mm, ξύλων και λοιπών ξυλωδών αποβλήτων, όπως απόβλητα κήπων, παλέτες, ξύλινοι ιστοί και φλοιοί δένδρων . Πρόκειται για μηχάνημα τύπου high-speed shredder, με κοπτικό σύστημα (τύμπανο) που περιστρέφεται με 1.280rpm, σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και στις αυξημένες απαιτήσεις της κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων και τον τεμαχισμό πράσινων αποβλήτων.

Στόχος του Δήμου με τα  καινούργια μηχανήματα που εντάσσει στο δυναμικό του Τμήματος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου είναι η καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, προς τους δημότες της Ελευσίνας και της Μαγούλας αλλά και η ολοκληρωμένη διαχείριση του πρασίνου, που αποτελεί και προτεραιότητα.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου σε δήλωση του ανέφερε: «Κάνουμε μία σημαντική προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων του Δήμου μας αλλά κυρίως για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών του. Και αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της καθαριότητας με την ταυτόχρονη ασφάλεια των υπαλλήλων του Δήμου μας. Ο εξοπλισμός του «στόλου» του τμήματος πρασίνου με σημαντικά «εργαλεία» και μηχανήματα είναι επιβεβλημένος για τη μέγιστη δυνατή διαχείριση της καθημερινότητας και τις αυξημένες ανάγκες σε Ελευσίνα και Μαγούλα».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ