Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Ελευσίνας: Εξασφάλισε την αγορά του ακινήτου επί της οδού Κανελλοπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπεγράφη το συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου της πρώην ΙΝΤΕΡΓΟΥΝΤ, επί της οδού Κανελλοπούλου στην Ελευσίνα.

Το συνολικό εμβαδό του ακινήτου είναι 4.660,42 τ.μ.

Το ακίνητο είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος στάθμευσης, ενώ η χρήση του θα βελτιώσει σημαντικά την κίνηση στο παραλιακό μέτωπο, θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση και την ασφαλή προσβασιμότητα τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, βρίσκεται σε προνομιακή θέση καθώς καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του Οικοδομικού Τετραγώνου, έχει μεγάλη πρόσοψη στην παραλιακή οδό Κανελλοπούλου και την πίσω παράλληλη Ι. Δραγούμη, είναι πλησίον του κτήματος και της οικίας Κανελλοπούλου, που σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτισμού από τον Δήμο Ελευσίνας, ενώ παράλληλα βρίσκεται επί του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Επιπλέον, έχει δυνατότητα επικοινωνίας με την πλειονότητα σημείων ενδιαφέροντος (Λιμεναρχείο, λιμάνι, Τελωνείο, ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο, κ.λπ.) και σε μικρή απόσταση από τις Εργατικές Κατοικίες, τον υπό ανέγερση χώρο πολιτισμού στο ΙΡΙΣ, καθώς και το Πρώην Ελαιουργείο όπου διεξάγονται σήμερα τα Αισχύλεια.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η συγκεκριμένη αγορά αλλά και η χρήση του ως χώρος στάθμευσης, σε ένα κομβικό σημείο της πόλης, πλησίον του οποίου διεξάγονται εκδηλώσεις, σίγουρα θα διευκολύνει σημαντικά τις μετακινήσεις ενώ θα ενθαρρύνει και την αύξηση της επισκεψιμότητας. Η πόλη μας έχει ανάγκη από χώρους στάθμευσης. Είναι κάτι που το αντιλαμβανόμαστε καθημερινά στις μετακινήσεις μας και τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ