Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Φόρος τιμής στον Σακελλάριο Σωτηρίου στην ονοματοδοσία του Δημοτικού Σταδίου Ποδοσφαίρου Διονύσου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Διονύσου και η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου τίμησαν την Κυριακή 1/10,  σε μία σεμνή και συγκινητική τελετή, τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κοινότητας Διονύσου Σακελλάριο Σωτηρίου (1991 – 2006), δίνοντας το όνομά του στο νέο ανακατασκευασμένο Δημοτικό Στάδιο Ποδοσφαίρου, το οποίο μάλιστα πρόσφατα απέκτησε κουλουάρ στίβου.

Παρόντες στην τελετή ονοματοδοσίας, που τέλεσε ο π Ευθύμιος, ήταν μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος Προέδρου, η σύζυγός του Σοφία, τα παιδιά και ο εγγονός του, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, Αντιδήμαρχοι και μέλη της Διοίκησης, πρώην μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, ο Πρόεδρος του Α.Ο.Διονύσου, μέλη του Δ.Σ., αθλητές και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης στη ομιλία του για τον Σακελλάριο Σωτηρίου έκανε λόγο για ένα σπουδαίο άνθρωπο της αυτοδιοίκησης με επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση, ο οποίος συνέβαλε καταλυτικά, με συνέπεια αλλά και ήθος, στην επίλυση των θεμάτων της Κοινότητας Διονύσου προς όφελος των πολιτών.

Μετά την τελετή ονοματοδοσίας ακολούθησε εκδήλωση για τα 40 χρόνια ζωής του Α.Ο.Διονύσου, κατά την οποία ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Έφορος Βόλεϊ και Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Περικλής Μπακοδήμος βράβευσε μαζί με το Δήμαρχο παλιούς Προέδρους, χορηγούς αλλά και συμπαραστάτες του Συλλόγου.

 

 

 

 

Ακολουθεί η ομιλία του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη  Καλαφατέλη για την απόδοση τιμής στον Σακελλάριο Σωτηρίου.

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σήμερα ο Δήμος Διονύσου μαζί με τη Δημοτική Κοινότητα, στο πλαίσιο και της ξεχωριστής εκδήλωσης που θα ακολουθήσει, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων ιστορίας και επιτυχιών από τον Αθλητικό Όμιλο Διονύσου,  βρισκόμαστε εδώ για να αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή σε ένα σπουδαίο άνθρωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης του τόπου μας.

Τον αείμνηστο Κοινοτάρχη Διονύσου Σακελλάριο Σωτηρίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2014.

Ο Σακελλάριος Σωτηρίου είχε μία μακρά και ιδιαίτερα γόνιμη πορεία στην αυτοδιοίκηση.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Διονύσου για τέσσερις ολόκληρες θητείες, από το 1991 έως το 2006, ενώ ήταν και Δημοτικός Σύμβουλος έως το 2010.

Γεννήθηκε το 1945 στη Νέα Μάκρη και από τους γονείς του είχε καταγωγή από Μικρά Ασία και Δωδεκάνησα.

Υπήρξε απόφοιτος του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθηνών και διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου,  ενώ εργάστηκε ως Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγάλεω.

Ο αείμνηστος Πρόεδρος Διονύσου, εκτός από το απαράμιλλο ήθος του και την θετική κοινωνική του παρουσία ως οικογενειάρχης και ως άνθρωπος, διακρινόταν για την επιστημονική και επαγγελματική του επάρκεια, αλλά κυρίως για τη βαθιά γνώση της λειτουργίας του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών θεμάτων.

Όλα αυτά τα προσόντα ήταν καταλυτικά, και αναπόφευκτα τον βοήθησαν να διακριθεί μέσα από τον αυτοδιοικητικό του ρόλο και να έχει ουσιαστική και αποτελεσματική συμβολή στην προώθηση θεμάτων της Κοινότητας Διονύσου, προς όφελος των πολιτών.

Ο Σακελλάριος Σωτηρίου υπήρξε μία μοναδική και χαρισματική προσωπικότητα και γι’αυτό τιμήθηκε επανειλημμένα με την ψήφο των συμπολιτών του.

Ήταν ένας ανιδιοτελής εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης του τόπου του, με ξεχωριστές ικανότητες και εντιμότητα, που εργάστηκε άοκνα για την πρόοδο του τόπου του και το καλό των συντοπιτών του. 

Με μεγάλη χαρά λοιπόν και συγκίνηση λοιπόν συγκεντρωθήκαμε εδώ, στο πλαίσιο της  τελετής ονοματοδοσίας του ανακαινισμένου με κουλουάρ στίβου Δημοτικού Σταδίου Διονύσου, το οποίο θα πάρει στο εξής το όνομα του Σακελλάριου Σωτηρίου.

Για να μας τον θυμίζει για πάντα. 

Η σύζυγος του Σοφία, τα δύο του παιδιά, ο Μιχάλης και ο Γιώργος, όλη η οικογένειά του, μπορούν να είναι περήφανοι.

Το  όνομα Σακελλάριος Σωτηρίου, που είναι γραμμένο πλέον στην επιγραφή του σταδίου, θα θυμίζει στους παλαιότερους την εμβληματική παρουσία του αλλά και θα διδάσκει στους νεώτερους τι σημαίνει ήθος, ευσυνειδησία, συνέπεια και προσφορά.

Σας ευχαριστώ πολύ!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ