“Μπάλλος”: Σε επιφυλακή για τα προβλήματα από την κακοκαιρία ο Δήμος Διονύσου

0

Εκτάκτως συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Μανώλης Κόκκαλης, Στέφανος Κριεμάδης, Μιχάλης Τσιλιγκίρης, Δημήτρης Ράικος, Γιάννης Τσουδερός και Γεωργία Κριεμάδη, οι επικεφαλής των Εθελοντικών Κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας, οι Πρόεδροι των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής προστασίας Απόλλων Κούνης και ο  Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Χριστόπουλος.

Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση κατά την οποία εκτιμήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση και οι πιθανοί κίνδυνοι λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, οι οποίοι επιχειρείται να περιοριστούν με εντατικές εργασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει από το Δήμο και την Περιφέρεια Αττικής (αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, καθαρισμοί ρεμάτων και φρεατίων, κορμοδέματα, καθαρισμοί και αποκαταστάσεις καμένων εκτάσεων, μελέτες για έργα ομβρίων κλπ).

 

Σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο

Σε ύψιστη ετοιμότητα και επιφυλακή έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου, ενόψει πιθανών πλημμυρικών φαινομένων ή άλλων προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας “Μπάλλος”.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται για τυχόν έκτακτα περιστατικά στον αριθμό έκτακτης ανάγκης της Πυροσβεστικής (199).

Παράλληλα θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου ως εξής:

213 2030600 – Κεντρικό Δημαρχείο (έως τις 10:00 μ.μ. το βράδυ)

210 6215499 & 210 6215223 – Αμαξοστάσιο Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (μετά τις 10:00 μ.μ. και καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας)

Ο Δήμος Διονύσου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεκριμένα:

–  Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να μην παρκάρουν τα οχήματά τους σε σημεία τα οποία είναι επίφοβα για πλημμυρικά φαινόμενα, με κίνδυνο να παρασυρθούν.

– Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη ότι σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων θα πρέπει να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

– Αν βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, να αποφεύγουν την παραμονή τους σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

– Να μη διασχίζουν για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε κυκλοφορούν πεζοί, είτε με όχημα.

– Να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

– Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.