Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Με υπόγειους κάδους εξοπλίστηκε ο Δήμος Διονύσου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση 6 νέων υπόγειων κάδων από το Δήμο Διονύσου, σε 5 Δημοτικές Κοινότητες.

Ειδικότερα:

– Ενός κάδου στον Άγιο Στέφανο (Πλατεία Οάσεως).
– Ενός κάδου στην Άνοιξη (Διασταύρωση Λυκαβηττού και Κατσαντώνη).
– Ενός κάδου στη Δροσιά (Πλατεία Μαβίλη)
– Δύο κάδων στο Κρυονέρι (στη Λεωφόρο Κρυονερίου στην Πινακίδα “Κρυονέρι” κοντά στο εργοστάσιο “ΧΑΜΗΛΟΣ”).
– Ενός κάδου στη Ροδόπολη (Πλατεία 25ης Μαρτίου, απέναντι από το Κοινοτικό Κατάστημα).

Οι νέοι κάδοι αποθήκευσης είναι πλήρως στεγανοί και τοποθετημένοι υπόγεια εκτός της κοινής θέας, ενώ τα απόβλητα συλλέγονται μέσω υπέργειου «στομίου» τροφοδοσίας. Το σύστημα μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς απαιτεί λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό, μειωμένες μετακινήσεις οχημάτων και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Η σταδιακή υπογειοποίηση της αποθήκευσης των απορριμμάτων συμβάλει αφενός στην αναβάθμιση της καθαριότητας και αφετέρου στη βελτίωση της καλαισθησίας του Δήμου Διονύσου. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο κάθε υπόγειος κάδος αντικαθιστά τρεις κοινούς παραδοσιακούς τροχήλατους κάδους, με αποτέλεσμα να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά: «Εργαζόμαστε για την αναβάθμιση της καθαριότητας στο Δήμο Διονύσου, τοποθετώντας σε πρώτη φάση 6 νέους υπόγειους κάδους σε κεντρικά σημεία 5 Δημοτικών Κοινοτήτων. Οι κάδοι αυτοί έχουν τουλάχιστον τριπλάσια χωρητικότητα από τους παραδοσιακούς τροχήλατους που υπάρχουν σήμερα. Με το νέο σύστημα μπορούμε σταδιακά να απομακρύνουμε από δρόμους και πλατείες μια σειρά από παραδοσιακούς κάδους, απλοποιώντας τη διαχείριση αποκομιδής των απορριμμάτων και κάνοντας πιο καλαίσθητο το Δήμο μας. Η προσπάθεια συνεχίζεται».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ