Λαμπρός ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Διονύσου

0
sdr

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα γιόρτασε ο Δήμος Διονύσου την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρόντος του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων καθώς και πλήθους πολιτών.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε και στις 7 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, με σημαιοστολισμό, δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση.

 

Στον Άγιο Στέφανο, ανήμερα του εορτασμού, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής ξεκίνησαν με τη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου & Αγίου Στεφάνου, χοροστατούντος του εφημερίου π. Χρυσοβαλάντη καθώς και του π. Γεωργίου, και συνεχίστηκαν με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων από το Δήμαρχο Διονύσου, μαθητές και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από το Δήμαρχο Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη, και τη μαθητική παρέλαση, με τελετάρχη τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου, Δημήτρη Μπαμπανίκα. Ο κ. Καλαφατέλης, χαρακτήρισε την 28η Οκτωβρίου ημέρα γιορτής και ελευθερίας για όλους τους Έλληνες, και υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα και εθνική ομοψυχία όλων των Ελλήνων.

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη δεξίωση, μετά την παρέλαση, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, όπου η Χορευτική Ομάδα Νέων Διονύσου «Αχ! Ελλάδα σ’ αγαπώ«, με τη συμμετοχή μαθητών από το Γυμνάσιο & Λύκειο Αγίου Στεφάνου, αλλά και από το Γυμνάσιο Άνοιξης, χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.