Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Εκσυγχρονίζεται ο στόλος καθαριότητας του Δήμου Διονύσου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το σχέδιο ανανέωσης του στόλου οχημάτων του Δήμου Διονύσου, παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης.  

Ο κ. Καλαφατέλης χαρακτήρισε κορυφαίας προτεραιότητας ζήτημα την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ έκανε λόγο για μία πραγματική τομή που επιχειρεί η δημοτική, προκειμένου να μπορεί το προσωπικό του Δήμου στην καθαριότητα, το περιβάλλον και την καθημερινότητα, να εργάζεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου ενέκρινε τη Μελέτη και τους Όρους Διακήρυξης για την «Προμήθεια Οχημάτων μέσω Leasing», συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 4.115.560 €. 

Με αυτή τη διαδικασία, ο Δήμος Διονύσου δρομολογεί τη σταδιακή αντικατάσταση του στόλου της Διεύθυνσης περιβάλλοντος, μέσω της προμήθειας 12 νέων οχημάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται για:

– 1 Φορτηγό Απορριμματοφόρο 22m3

– 2 Φορτηγά Απορριμματοφόρα 16m3

– 1 Φορτηγό Απορριμματοφόρο 16m3 με Γερανό

– 1 Φορτηγό Απορριμματοφόρο 14m3 με σύστημα Πλύσης Κάδων

– 1 Ημιρυμουλκούμενο Όχημα Συμπίεσης Απορριμμάτων 55m3

– 1 Ανατρεπόμενο Φορτηγό 19m3

– 2 Ανατρεπόμενα Φορτηγά 19tn με Γερανό – Αρπάγη

– 1 Υδροφόρο Φορτηγό 14m3

– 1 Φορτηγό Σάρωθρο 6m3 (Μηχάνημα Έργου)

– 1 Φορτηγό Καλαθοφόρο 18m (Μηχάνημα Έργου)

Σύμφωνα με τους όρους Διακήρυξης του Διεθνούς Δημόσιου Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού με Χρηματοδοτική Μίσθωση (Leasing) προβλέπεται παράλληλα και η συντήρηση-επισκευή των οχημάτων για 5 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής και λοιπών πάγιων δαπανών λειτουργίας τους (π.χ. τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιση, ΚΤΕΟ, κλπ). Ακόμη, στο συνολικό ποσό συμπεριλαμβάνεται και το κόστος έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας των Οχημάτων (παράβολα, διεκπεραίωση, κλπ)  στην επωνυμία του Δήμου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ