Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

“Εικαστικές Διαδρομές”: Το Γυμνάσιο Άνοιξης παρουσιάζει δημιουργίες μαθητών από την περίοδο της καραντίνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα “Εικαστικές Διαδρομές” διοργανώνει το Γυμνάσιο Άνοιξης με ημέρα έναρξης την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Άνοιξης και διάρκεια έως και τη Δευτέρα 23 Μαΐου.

Η έκθεση περιλαμβάνει μαθητικές δημιουργίες που φιλοτεχνήθηκαν από την εποχή της πρώτης καραντίνας μέχρι και σήμερα. Στο δύσκολο αυτό διάστημα, που είχε ως συνέπεια να χαθούν πολλές βασικές ελευθερίες, διαπροσωπικές σχέσεις και συναναστροφές και να περιοριστεί στο ελάχιστο η κοινωνικοποίηση και η ανθρώπινη επαφή, που έδωσαν τη θέση της στον εκνευρισμό, το φόβο και τον εγκλεισμό, η ενασχόληση με την τέχνη έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Η ιδιαίτερη εκφραστική γλώσσα εικόνων, σκέψεων και συναισθημάτων, ήταν ίσως μία από τις λίγες διεξόδους της ¨σκληρής¨ καθημερινότητας. Μέσα από την τέχνη τα παιδιά κατάφεραν να εξωτερικεύσουν όλη την ομορφιά που έκρυβαν στο σεντούκι της ψυχής τους. Μέσα από τα έργα τους μας παρασύρουν σε ένα μαγικό κόσμο γεμάτο φαντασία, θέρμη, ζωηρά χρώματα, έκφραση, ρομαντισμό, με όμορφες εικόνες που άλλοτε ηρεμούν και άλλοτε προβληματίζουν σίγουρα όμως αποτελούν τρανταχτή απόδειξη για τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της τέχνης και των εικαστικών στον χώρο της εκπαίδευσης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ