Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας: Aνοιχτές την Κυριακή 17 Οκτωβρίου οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Διονύσου

0

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου θα παραμείνουν ανοιχτές οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Διονύσου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Από το Δεκέμβριο του 1992 η 17η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας από τα Ηνωμένα Έθνη, με ζητούμενο την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους με καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των ανισοτήτων.

Ο Δήμος συμμετέχει ενεργά στην ημέρα με τις εξής δράσεις:

– Από τις 9:00 έως τις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία διανομή αγαθών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο για όλες τις κατηγορίες. Κατά τη διάρκεια της διανομής θα είναι ανοικτή η Κοινωνική Ιματιοθήκη του Δήμου για την εξυπηρέτηση όλων των ωφελούμενων.

– Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα πραγματοποιεί κατ’ οίκον δράσεις φροντίδας εξυπηρετούμενων. Επίσης σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο θα πραγματοποιούνται μετρήσεις σακχάρου και πίεσης (στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου).

– Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Άγιο Στέφανο και ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στη Ροδόπολη θα πραγματοποιήσουν συσσίτιο σε συνεργασία με το Δήμο.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.