Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Αναδάσωση στις καμένες εκτάσεις σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το «πράσινο φως» για αναδάσωση των καμένων εκτάσεων σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο, μετά την πρόσφατη πυρκαγιά που έκαψε πάνω από 600 στρέμματα, έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή της Σταμάτας.

Ο κ. Σκρέκας συνοδευόταν από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ευάγγελο Γκουντούφα, μαζί με άλλα στελέχη του Υπουργείου και του Δασαρχείου Πεντέλης, καθώς και τον Προϊστάμενο του Δασονομείου Αγίου Στεφάνου Κώστα Μούγιο. Επίσης στο σημείο βρέθηκε και η Δημοτική Σύμβουλος, πρώην Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Διονύσου Αγγελική Πέππα.

Σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του κ.Καλαφατέλη προς τον κ.Σκρέκα, συμφωνήθηκε η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος που έχει καταστραφεί από την πυρκαγιά και δεν μπορεί να αναγεννηθεί από μόνο του, μέσα από αναδάσωση εκτάσεων σε συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Δήμου Διονύσου.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας ο Δήμαρχος Διονύσου ενημέρωσε τον Υπουργό Περιβάλλοντος για τις ζημιές σε κατοικίες και αυτοκίνητα πολιτών.

Επίσης ο κ.Καλαφατέλης είχε γόνιμη συζήτηση με τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών όσο και τον Υπουργό για τρέχοντα θέματα σε σχέση με το οικιστικό και δασικό πρόβλημα, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του Δήμου Διονύσου για δίκαιη και οριστική λύση που θα δίνει τέλος στην ομηρεία χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων της περιοχής.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ