Άμεση κινητοποίηση του Σ.Π.Α.Π. στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνοιξη

0

Άμεση ήταν η επέμβαση των εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) στην πυρκαγιά που ξέσπασε στις 20/5 στην οδό Αγίου Αθανασίου της Δ.Κ. Άνοιξης του Δήμου Διονύσου σε αποθήκη αδρανών και πλαστικών υλικών.

Στο περιστατικό έσπευσε μεγάλη δύναμη επίγειων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, 3 οχήματα του Σ.Π.Α.Π., καθώς και ομάδες εθελοντών και εργαζομένων του Δήμου Διονύσου, που απέτρεψαν την επέκτασή της πυρκαγιάς προς τις γύρω περιοχές.

Η πυρκαγιά κατέκαψε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, ενώ παρόντες στο περιστατικό ήταν ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, η Αντιδήμαρχος Διονύσου Γιούλα Λακαφώση και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Κρητικός και Χρήστος Πέππας.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής
Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. δήλωσε: « Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήρια μου στο Πυροσβεστικό Σώμα για τον καταλυτικό ρόλο στον
περιορισμό της επικινδυνότητας πυρκαγιάς. Επίσης θέλω να συγχαρώ τους εθελοντές του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), τους αιρετούς, τους εθελοντές και τους εργαζομένους τουΔήμου Διονύσουαλλά και όλες τις εθελοντικές ομάδες που συνέδραμαν άμεσα για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.»

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.