Ελάτε στην παρέα μας

Δάφνης – Υμηττού

Επιτυχημένη η εκδήλωση για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού

Δημοσιεύθηκε

στις

«Τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στο Προσκήνιο- Η Δικαιωματική Προσέγγιση» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού και το Κέντρο Κοινότητας,  σε συνεργασία με την  Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και μεταξύ των ομιλητών βρέθηκαν ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Αναστάσιος Μπινίσκος, η κ. Χρυσούλα Θάνου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φυλών, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και η κοινωνική λειτουργός Αμαλία Δημούδη, η οποία παρουσίασε το έργο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου.

Από πλευράς ΕΣΑμεΑ μίλησε ο γενικός γραμματέας της Ιωάννης Λυμβαίος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η αναπηρία δεν είναι ατομικό αλλά κοινωνικό και συλλογικό ζήτημα. Οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις δεν είναι απλώς συνέπεια των δικών τους ατομικών λειτουργικών περιορισμών αλλά συνέπεια της αδυναμίας της κοινωνίας να λάβει υπόψη της, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ατόμων αυτών.

Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σαν το βασικό “κύτταρο” της αλλαγής σε στενή συνεργασία με τους δημότες με αναπηρία και το εθνικό αναπηρικό κίνημα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ