Επιτυχημένη η εκδήλωση για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού

0

«Τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στο Προσκήνιο- Η Δικαιωματική Προσέγγιση» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού και το Κέντρο Κοινότητας,  σε συνεργασία με την  Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και μεταξύ των ομιλητών βρέθηκαν ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Αναστάσιος Μπινίσκος, η κ. Χρυσούλα Θάνου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φυλών, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και η κοινωνική λειτουργός Αμαλία Δημούδη, η οποία παρουσίασε το έργο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου.

Από πλευράς ΕΣΑμεΑ μίλησε ο γενικός γραμματέας της Ιωάννης Λυμβαίος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η αναπηρία δεν είναι ατομικό αλλά κοινωνικό και συλλογικό ζήτημα. Οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις δεν είναι απλώς συνέπεια των δικών τους ατομικών λειτουργικών περιορισμών αλλά συνέπεια της αδυναμίας της κοινωνίας να λάβει υπόψη της, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ατόμων αυτών.

Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σαν το βασικό “κύτταρο” της αλλαγής σε στενή συνεργασία με τους δημότες με αναπηρία και το εθνικό αναπηρικό κίνημα».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.