Ελάτε στην παρέα μας

Δάφνης – Υμηττού

Ανακοινώσεις Δημοτικών Παρατάξεων Δάφνης-Υμηττού για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοινώσεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, εξέδωσαν Δημοτικές Παρατάξεις Δάφνης-Υμηττού.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις.

Ανακοίνωση/Κάλεσμα

Δάφνη Υμηττός, 8.3.2021

Απλώς χθες τα βίντεο ήταν υπεράνω πάσης υποψίας. Απλώς χθες οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν υπεράνω πάσης υποψίας. Απλώς χθες η μαζική κατακραυγή ήταν υπεράνω πάσης υποψίας. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν ήδη βαριά. Η αστυνομική βία και η κατάχρηση εξουσίας δεν γεννήθηκε χθες στη Νέα Σμύρνη. Κυοφορείται εδώ και καιρό, παρακωλύοντας τη Δημοκρατία.

Οι Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού καταδικάζουμε απερίφραστα τις βίαιες εικόνες αστυνομικής βίας στην Πλατεία Νέας Σμύρνης και την προκλητικότατη προσπάθεια δικαιολόγησής της από πλευράς ΕΛ.ΑΣ, την οποία ευκόλως και ακρίτως υιοθέτησαν δημοσιογραφικά sites.

Τα μέτρα για την πανδημία και η εφαρμογή τους, πλήττονται από τους ίδιους τους ιθύνοντες, όταν εξ ονόματός τους καταπατάται ο πυρήνας της Δημοκρατίας και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό φάνηκε χθες στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Αυτό φαίνεται και στα νοσοκομεία μας, που στενάζουν.

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς και τους πολίτες της πόλης μας να συνυπογράψουμε ΨΗΦΙΣΜΑ καταδίκης της αστυνομικής βίας.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Εμείς, οι πολίτες Δάφνης Υμηττού καταδικάζουμε απερίφραστα τις εικόνες ωμής αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη, την Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021 και καλούμε την ΕΛ.ΑΣ. να απέχει εφεξής από παρόμοιες καταστάσεις, τις οποίες οφείλει και αυτή να καταδικάσει δημοσίως και εμπράκτως. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, ανακόπτοντας τώρα τον δημοκρατικό κατήφορο.

Για τους Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού
Η επικεφαλής & δημοτικός σύμβουλος
Όλγα Χριστινάκη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Η ένταση της καταστολής, η κρατική βία δε θα μας κλείσουν το στόμα!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού απέναντι στην πανδημία προσπαθεί με την καταστολή να φορτώσει στον λαό τις δικές ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας και να εξασφαλίσει σιωπηλή ανοχή στην πολιτική της.

Όσο όμως και αν επιχειρεί με την καταστολή και την τρομοκρατία να περιορίσει τις φωνές που στρέφονται εναντίων της δεν θα τα καταφέρει .

Ζητάμε: Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια τους. Να γίνει επίταξη των δομών του ιδιωτικού τομέα .Να αυξηθούν τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς με νέα οχήματα και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Όλες και όλοι στην σημερινή συγκέντρωση σωματείων εργαζόμενων, ενώσεων αυτοαπασχολουμένων, συλλόγων γυναικών και άλλων φορέων στις 5:30 μ.μ., στα Προπύλαια για να τιμήσουμε την 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!


8/3/2021

Από το «πονάω» στο «δεν αναπνέω» του George Floyd,

ένας Χρυσοχοϊδης δρόμος

Στην πλατεία Νέας Σμύρνης η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη, στο πρόσωπο ενός νεαρού, είδε τον εχθρό λαό.

Στους ξυλοδαρμούς στο Α.Π.Θ   της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη -Κεραμέως, είδε στο πρόσωπο των φοιτητών, τον κίνδυνο των αυριανών επιστημόνων.

Στη συγκάλυψη των παιδεραστών Λιγνάδη στο Εθνικό θέατρο,  και Γεωργιάδη στο γραφείο πρωθυπουργού, είδε τον κίνδυνο να βγει στη φόρα η εσωτερική σήψη και οι ίντριγκες της κυβέρνησης με τις απευθείας αναθέσεις.

Στην απεργία Κουφοντίνα, βρήκε την ευκαιρία να καταστρατηγήσει κάθε νόμο και να μεταθέσει την ατζέντα, μέσω των πληρωμένων ΜΜΕ, στην τρομοκρατία, καταστέλλοντας κάθε διαφορετική φωνή και κάθε αντίσταση στην πολιτική της.

Στα sosial media, είδε  τον ιντερνετικό  ύπουλο εχθρό, και επιστρατεύει ειδικούς για να ελέγξει και να φιμώσει το διαδίκτυο.

Και όλα αυτά, ενόψει κατάρρευσης του ΕΣΥ σε συνθήκες πανδημίας, έχοντας χάσει τον έλεγχο και κατηγορώντας το λαό πως όλα ανάγονται στην προσωπική του ατομική ευθύνη και στις μεταλλάξεις.

Ξέρουν όμως ότι υποβόσκει τεράστια οργή και η λαϊκή αφύπνιση έχει αρχίσει. Όλες οι κινήσεις τους είναι στοχευόμενες, χτίζοντας σταδιακά ένα αστυνομικό κράτος ενάντια σε κάθε κινητοποίηση για εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Από τη μία γίνεται μία προσπάθεια υποταγής της αντιπολίτευσης και από την άλλη, προσπάθεια να διαλύσουν κάθε συλλογική μορφή αντίστασης από τα κάτω.

Η σκόπιμη προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης σε τηλεμαχίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ περί δημοκρατίας, δεν αγγίζουν ούτε τον «θάνατο του εμποράκου» ούτε την καταστροφή της εστίασης και του τουρισμού, ούτε την περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων.

Στο δρόμο, στις κινητοποιήσεις ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ.

Γι αυτό  η Βούλτεψη,  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στράφηκε ενάντια στις συλλογικότητες που έχουν εισχωρήσει στα Δημοτικά Συμβούλια και που πρέπει με το νέο νόμο να αποκλειστούν.

Γιατί σύμφωνα με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, αυτοί είναι που οργάνωσαν τα  έκτροπα μοιράζοντας «χαρτιά»  στους πολίτες.  Ενώ  την ίδια στιγμή ο Κυρανάκης δήλωνε πως το θύμα σκόπευε να αφαιρέσει το όπλο αστυνομικού γι΄αυτό τον χτύπησαν. Αποκορύφωμα η Κυβερνητική εκπρόσωπος Πελώνη.

Η συλλογικότητα της «ΜΑΡΙΔΑΣ», όπως και η αντίστοιχη στη Νέα Σμύρνη «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ», δεν στήνουν έκτροπα αλλά στέκονται δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο συμπολίτη μας.

Απορρίπτουμε με βδελυγμία την ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Σμύρνης, όπου στο όνομα «Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται», τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε θύτες και θύματα.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, να καταδικάσει τη βίαια φασιστική επίθεση στο δήμο Νέας Σμύρνης.

Καλούμε σε ετοιμότητα και συμμετοχή  σε κάθε κινητοποίηση στο δήμο Δάφνης Υμηττού και όμορους δήμους.

Τέλος, απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.


Δρόμοι Αντίστασης Απέναντι στο κατεστημένο τους

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 9/3, 18:30, Πλατεία Νέας Σμύρνης

Καταγγελία για το όργιο καταστολής στη Νέα Σμύρνη

Καταγγέλλουμε τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την Κυριακή, 7/3, το μεσημέρι. Με την επίφαση των ελέγχων για συνωστισμό, μαζεύτηκαν πάνω από 60 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ. Έγραψαν πρόστιμα σε οικογένειες και περαστικούς που περπατούσαν μόνοι τους για «άσκοπη μετακίνηση». Στην αντίδραση των κατοίκων, η απάντηση τους ήταν έτοιμη και προαποφασισμένη: Κρατική καταστολή! Άρχισαν να δέρνουν, να απειλούν και να προσαγάγουν κατοίκους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία ενώ κατέφθασαν ενισχύσεις της ομάδας ΟΠΚΕ.

Απειλώντας τον κόσμο που είχε μαζευτεί και κατήγγειλε τη βία και την τρομοκρατία, περικύκλωσαν το Άλσος, καταδιώκοντας κατοίκους που είχαν βιντεοσκοπήσει τις σκηνές βίας, ώστε να καταστρέψουν το υλικό. Δε δίστασαν να μπουν μέσα στο Άλσος με τις μηχανές ανάμεσα σε μικρά παιδιά που έκλαιγαν και κρύβονταν και να προβούν σε προσαγωγές. Στην άμεση απάντηση των κατοίκων που πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή και υπερασπιζόμενοι τις δημοκρατικές ελευθερίες, η αστυνομία συνέχισε να τρομοκρατεί και να επιτίθεται χρησιμοποιώντας χημικά ώστε να τη διαλύσει στο τέλος της. Στις λιποθυμίες παιδιών απ’ τα χημικά και τον τρόμο, τις οικογένειες που έτρεχαν να σωθούν, στην ειρηνική διαδήλωση που έσπασαν το απόγευμα οι δυνάμεις καταστολής θα χρειαστεί να απολογηθεί ο δήμαρχος που κατήγγειλε τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

Ότι συνέβη στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης, οι τραυματισμοί, ο άγριος ξυλοδαρμός κατοίκων, δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό. Δεν είναι ευθύνη ενός αστυνομικού, αλλά συνολικά του συστήματος της εκμετάλλευσης, που έχει εκπαιδεύσει και εξοπλίσει τους πραιτοριανούς του, και που χρησιμοποιεί την κρατική καταστολή ως μηχανισμό τρομοκράτησης, ασφυκτικού ελέγχου και καθυπόταξης του λαού και της νεολαίας. Η αναίτια επίθεση της αστυνομίας έρχεται να δώσει ακόμα πιο ηχηρό το μήνυμα ότι η επίθεση που διεξάγουν έχει στόχο κάθε πλευρά της ζωής μας, που επιδιώκουν να περάσει με εμάς φιμωμένους και κλεισμένους στα σπίτια, προκειμένου καμία διεκδίκηση να μην αποτελέσει τροχοπέδη στα σχέδια τους.

Το δόγμα ‘’νόμος και τάξη’’ του Χρυσοχοϊδη, η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, η βία, η τρομοκρατία και η λασπολογία από τα καλοπληρώμενα ΜΜΕ σε κάθε προσπάθεια συλλογικής διεκδίκησης είναι τα εργαλεία της κυβέρνησης της ΝΔ προκειμένου να μη βρει η οργή μας για τη διάλυση των δικαιωμάτων μας,  το δρόμο της συγκρότησης αγώνων ενάντια στην πολιτική τους! Είναι αδυσώπητοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουν την επίθεση με κάθε κόστος, να κάνουν συνείδησή μας την υποταγή και την τρομοκράτηση.

Καμία «μετακίνηση» που υποστηρίζει το δίκιο δεν είναι «άσκοπη». Τα αντανακλαστικά των κατοίκων της Νέας Σμύρνης έδωσαν ηχηρή απάντηση στη βία και την τρομοκρατία των πραιτοριανών του συστήματος της εκμετάλλευσης. Είναι καθήκον μας να αντισταθούμε και να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα! Να παλέψουμε συλλογικά απέναντι στην πολιτική που συντρίβει το δικαίωμά μας στην υγεία, τη δουλειά, τις δημοκρατικές ελευθερίες, στην ίδια μας τη ζωή!

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

ΚΑΤΩ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ